Rīgas centra pievārtē notiek autovadītāju aptauja

Oktobra pirmajā nedēļā Rīgā aptaujā autovadītājus, lai noskaidrotu, cik daudz autobraucēju ierodas Rīgā no blakus pašvaldībām, kurp viņi dodas un ar kādu mērķi.

Šovasar bez īpašas ievērības atstāta informācija, ka Rīgas pašvaldība sāks Rīgas transporta sistēmas ilgtspējīgas mobilitātes rīcības programmu. Ar autovadītāju aptauju uzsākts tās pirmais posms, bet kopējās izmaksas ir 360 000 eiro.

Rīgas pašvaldības Pilsētas attīstības departaments aicina autovadītājus būt atsaucīgiem un veltīt nedaudz laika aptaujas anketas aizpildīšanai, elektroniski izmantojot QR kodu vai iemetot anketu Latvijas pasta vēstuļu kastītē jebkurā pasta nodaļā, lielākajos tirdzniecības centros vai SIA Circle K degvielas uzpildes stacijās.

Līga katru darbdienas rītu brauc no Iecavas uz Rīgu. Viņas novērojums: vakar uz Dienvidu tilta skaitītāji stāvēja cits no cita pa gabaliņu, bet mašīnām netuvojas pat sastrēguma laikā. Pat ne tad, kad šoferi atver logu. Viņa nav saņēmusi anketu.

Aptauja ļaus noskaidrot autovadītāju pārvietošanās maršrutus un mērķus, kā arī uzturēšanās ilgumu Rīgā un pēc tam izstrādāt «tālākos soļus», lai atslogotu pilsētas centru no autotransporta.

Pilsētas attīstības departamentā informē, ka aptaujā iegūtā informācija dos reālu priekšstatu par Rīgas pilsētas un Pierīgas pašvaldību savstarpējo svārstmigrāciju, tās bilanci un ietekmi uz pilsētas satiksmes infrastruktūras kopējo noslodzi, palīdzēs saprast iedzīvotāju pārvietošanās paradumus un izstrādāt ieteikumus Rīgas un Pierīgas iedzīvotāju mobilitātes uzlabošanai un ļaus uzsākt sarunas par sadarbības modeļa izveides iespējām un attīstības virzieniem starp Rīgas pašvaldību un Pierīgas pašvaldībām. Aptauja ļaus noskaidrot autovadītāju pārvietošanās maršrutus un mērķus, kā arī uzturēšanās ilgumu Rīgā un pēc tam izstrādāt «tālākos soļus», lai atslogotu pilsētas centru no autotransporta.

Arvien uzstājīgāk izskan informācija par maksas iebraukšanu Rīgā. Tas ir tikai viens no iespējamiem un šobrīd teorētiskiem variantiem, kā centrā iespējams samazināt automašīnu skaitu, sastrēgumus un gaisa piesārņojumu. Rīgas transporta sistēmas ilgtspējīgas mobilitātes rīcības programmas galvenais mērķis ir veicināt sabalansētu pilsētas teritorijas izmantošanu un plānošanu, nekustamā īpašuma efektīvu apsaimniekošanu un attīstības plānu izstrādi, kā arī definēt Rīgas problēmas mobilitātes un transporta jautājumos. Projekta pirmā daļa ilgst līdz 2025. gadam, bet tās noslēgumā paredzēts izstrādāt mobilitātes redzējumu līdz 2050. gadam.

AUTOVADĪTĀJU APTAUJA

Aptauja notiek šonedēļ, katru dienu no pulksten 7.45 līdz 9.15 uz kāda no galvenajiem Rīgas pilsētas ievadiem, izdalot anketas autovadītājiem. Pirmdien, 1. oktobrī, jau izdalītas 600-700 anketas, otrdien, 2. oktobrī, – apmēram 1400 anketas.

Plānotās anketu izsniegšanas vietas:

trešdien, 3. oktobrī, P2 Biķernieku iela – Juglas iela, P4 Deglava iela – Juglas iela;

ceturtdien, 4. oktobrī, A10 Ulmaņa gatve – Liepājas iela, A10 Ulmaņa gatve – Lielirbes iela, A5 Bērzu iela – Kleistu iela;

piektdien, 5. oktobrī, Jaunciema gatve – P1, A2 Brīvības gatve 450.

Avots: RD Pilsētas attīstības departaments

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro