Lembergs: Brigmaņa rezultāts Saeimas vēlēšanās nemaz nav tik slikts

Lai arī politiķis Augusts Brigmanis (ZZS) pēc 13. Saeimas vēlēšanām zaudējis Saeimas deputāta mandātu, Ventspils mērs Aivars Lembergs neuzskata, ka viņa rezultāts būtu slikts.

Lembergs uzsvēra, ka kopumā Brigmanis bijis plusos, skaidrojot, ka vienkārši šī attiecība diviem deputātu kandidātiem, kuri kandidātu sarakstā atradās pirms viņa, bija labāka. “Ja [Māra] Kučinska valdība nebūtu nogremdējusi kopējo rezultātu, tad ZZS Zemgalē būtu četras, varbūt pat piecas vietas. Un tā kā Brigmanim ir trešais rezultāts, viņš būtu Saeimā ar cieto mandātu,” uzskata politiķis.

“Pirms viņa bija [Viktors] Valainis ar lielu kampaņu un [Uldis] Augulis, kuram tie plusi un mīnusi bija mazliet labāki. Tāpat [Aija] Barča no Liepājas, kura ir ļoti pieredzējusi sociālajos jautājumos, viņa ir nākošā aiz svītras. Un Dainis Kūla ar četrām balsīm ir aiz viņas, bet tie procenti ir pārāk zemi,” skaidroja Lembergs.

“To nevajag pārvērtēt un uzskatīt, ka tas ir kaut kas traģisks, jo trešais rezultāts ir labs, bet slikts ir rezultāts, ka Zemgalē ir tik maz balsu [..]. Bet jūs jau nevarat neko izdarīt, ja kāds katru dienu dara populistiskas muļķības,” piebilda politiķis.

Kā zināms, 13. Saeimas vēlēšanās Augusts Brigmanis kandidēja Zemgales vēlēšanu apgabalā, kura palika trešais, kā rezultātā netika ievēlēts.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro