Pavļuts: Koalīcijas kodolam jāveidojas ap jaunajiem politiskajiem spēkiem

Koalīcijas kodolam jāveidojas ap jaunajām partijām, bet būtiska ir arī līdzšinējo līderu pieredze, šorīt intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja apvienības līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts (Attīstībai/Par!), kurš atzina, ka atbalsta pēc iespējas plašāku koalīciju.

“Līdzsvars ir svarīgs,” uzsvēra Pavļuts, norādot, ka līdzšinējo koalīcijas partiju pieredze ir būtiska pēctecības nodrošināšanai un redz pēc iespējas plašāku koalīciju.

Viņš norādīja, ka partija pirmajā sarunu stadijā neatmestu nevienu partneri, kā to izdarījusi Jaunā konservatīvā partija (JKP), paziņojot, ka savā potenciālajā valdībā nevēlas sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Viņš gan piezīmēja, ka ar “Saskaņu” politiskā apvienība “Attīstībai/Par!”, protams, nesadarbosies.

Runājot par pirmajām partiju sarunām, Pavļuts norādīja, ka “Attīstībai/Par!” esot daudz kopīga ar JKP un tās līderi Jāni Bordānu. Arī ar KPV LV esot sakritības atsevišķos tematus, bet tajā pašā laikā ir arī ļoti daudz neatbildētu jautājumu.

Vaicāts, vai kā premjeru redz KPV LV biedru Aldi Gobzemu, Pavļuts norādīja, ka šobrīd nav gatavs atbildēt uz šādu jautājumu.

Kā vēstīts, “Attīstībai/Par!” paziņojusi, ka iecerējusi konsultatīvas divpusējās sarunas ar atsevišķiem parlamentā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem,

13. Saeimas vēlēšanās par “Attīstībai / Par!” nobalsoja 101 685 cilvēku jeb 12,04%, ievēlot atklāti sociāli liberālu apvienību ar 13 deputātu vietām.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro