“Attīstībai/Par!” nevirzīs savu kandidātu Saeimas prezidija spīkera amatam

“Politiskā apvienība “Attīstībai/Par!” (AP) Saeimas prezidija priekšsēdētāja amatam savu kandidātu nevirzīs,” LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina apvienības līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce.

Viņš atklāja, ka ir optimistiski noskaņots par sarunām saistībā ar Saeimas prezidiju. “Pēdējās dienās notiek vairākas oficiālas un neoficiālas konsultācijas par prezidiju. Vienošanās varētu notikt tuvākajās dienās. Pagaidām tā nav bijusi, bet es esmu optimistisks. Mēs savu kandidātu nevirzīsim, jo uzskatām, ka varam vienoties un atrast labāko. Abas [līdz šim nosauktās kandidatūras] – Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) un Dagmāra Beitnere-La Galla (Jaunā konservatīvā partija) – ir labas,” skaidroja Pūce.

Komentējot Valsts prezidenta gatavību nominēt premjeru arī situācijā, ja partijas par to vēl nav vienojušās, Pūce norādīja, ka šāds solis ir vērtējams ļoti augstu. “Uzskatām, ka [Artis] Pabriks (AP) ir piemērotākais gan valdības darbā, gan starptautiskajos jautājumos. Mēs cenšamies vienoties ar Saeimas frakcijām un vēlamies izveidot pēc iespējas plašāku koalīciju,” pauda Pūce.

Jautāts par jomām, kurās politiskais spēks vēlētos uzņemties atbildību, Pūce norādīja, ka pagaidām nav iezīmēti nekādi posteņi, taču “Attīstībai/Par!” gribētu pārraudzību pār kādu no “reformu ministrijām” – Tieslietu, Veselības vai Labklājības ministriju.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro