KNAB uzsāk pārbaudi par iespējamajiem koruptīviem darījumiem Rīgas kapsētu darbībā

Pēc partijas “Latvijas attīstībai” Rīgas domes frakcijas vadītāja Viestura Zepa iesnieguma Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) uzsākta iesniegumā norādīto ziņu pārbaude par iespējamiem koruptīviem darījumiem Rīgas pilsētas pašvaldības kapsētu darbībā.

Jau iepriekš ziņojām, ka Latvijas Televīzijas raidījumā “Aizliegtais paņēmiens” žurnālistiem, veicot eksperimentu, izdevās noskaidrot, ka daļēji slēgtajās kapsētās pie kapavietas var tikt arī cilvēki, kuru radinieki iepriekš šajās kapsētās nav apbedīti, kas ir pretēji Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 145 noteiktajam.

Sižetā atspoguļotais ļauj secināt, ka šāda veida darījumi notikuši vairākkārt, turklāt atlīdzība par kapa vietu tika pieprasīta kā avanss skaidrā naudā. Raidījuma laikā izskanēja dažādas summas, līdz pat 2300 EUR, tomēr ļoti neskaidri ir piedāvātā darījuma apstākļi, pastāv bažas par iespējamām krāpnieciskām darbībām pret rīdziniekiem, iespējams, izmantojot kapavietu turētāju nespēju vai nezināšanu par iespējamiem risinājumiem.
“Latvijas attīstībai” Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Viesturs Zeps ar iesniegumu KNAB tika lūdzis tās kompetences ietvaros, skaidrot situācijas apstākļus, kā arī izvērtēt izskanējušo informāciju par iespējams pieprasītiem ziedojumiem partijai “Saskaņa” apmaiņā pret konkrētu labumu kādai personai – kapa vietu daļēji slēgto kapu teritorijā.

“Lai gan sižetā faktiska naudas nodošana netika novērota, tomēr tajā atspoguļotais ļauj secināt, ka šāda veida darījumi notikuši vairākkārt, turklāt atlīdzība par kapa vietu tika pieprasīta kā avanss. Šāda veida darbība ir pretrunā ar saistošajiem notiekumiem un turklāt ir neētiska un met ēnu uz visu Rīgas domes darbību,” situāciju skaidro Viesturs Zeps.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro