“Saskaņa” Eiroparlamentam virzīs Vjačeslavu Dombrovski

SDP „Saskaņa” valde apstiprinājusi Vjačeslava Dombrovska kandidatūru kā partijas saraksta līderi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, kas notiks 2019.gada 25.maijā. Lēmums pieņemts vienbalsīgi.

“SDP “Saskaņa” ir ļoti aktīva pilntiesīga PES biedre, un mums ir pienākums un atbildība par saraksta līderi virzīt cilvēku, kas ir ne tikai populārs, bet arī ar plašu pieredzi gan politikā, gan izpildvarā,”- V.Dombrovska izvirzīšanu komentēja SDP ”Saskaņa” valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

„Pēc 2020.gada Latvija var zaudēt līdz 20 % Eiropas fondu līdzekļu, bet tas ir ap 800 miljoniem eiro. Latvijā faktiski neviens attīstības projekts netiek īstenots bez Eiropas līdzfinansējuma, tāpēc šo līdzekļu zaudējums būs trieciens visām ekonomikas jomām. Latvijai šodien ir jācīnās par katru eiro, taču ar Eiropas struktūrām ir jārunā nevis lozungu formā, kā tas darīts līdz šim, bet gan viņiem saprotamā loģisku argumentu un analītisku aprēķinu valodā,” norādīja Vjačeslavs Dombrovskis.

EP kandidāts arī atzīmēja, ka „pateicoties pastāvīgiem kontaktiem ar mūsu kolēģiem no Eiropas Sociālistu partijas (PES), mums ir plašs skatījums uz ekonomisko situāciju Eiropā”.

„ SDP ”Saskaņa” piederība Eiropas Sociālistu partijai – vienam no lielākajiem valdošajiem spēkiem ES, kas konsekventi aizstāv sociāli atbildīgu politiku, – garantē, ka mūsu balss, Latvijas balss, tiks sadzirdēta,” uzsvēra Dombrovskis.

Vjačeslavs Dombrovskis. Dzimis 1977.gadā Rīgā. Augstāko izglītību (bakalaura grādu ekonomikā un finansēs) ieguvis Latvijas Universitātē, pēc tam mācījies Klārka universitātē ASV (Clark University), kur ieguva ekonomikas zinātņu doktora grādu. Strādājis Baltijas Starptautiskajā ekonomikas politikas studiju centrā (BICEPS) par pētnieku, bijis pasniedzējs Rīgas Ekonomikas augstskolā. Ieņēmis izglītības ministra un ekonomikas ministra amatus. Dibinājis un trīs gadus vadījis analītisko pētījumu centru CERTUS. 2018.gadā tika izvirzīts par SDP „Saskaņa” premjera amata kandidātu un tika ievēlēts 13.Saeimā ar rekordlielu „plusu” skaitu – 34705. Precējies, ir divi bērni. Pārvalda krievu, latviešu, angļu valodu.

*Eiropas Parlamenta kārtējās vēlēšanas notiks 2019.gada 25.maijā. No Latvijas tiks ievēlēti 8 EP deputāti.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro