Aicina vērtēt Levita kampaņas finansētājus

Neraugoties uz to, ka līdz Valsts prezidenta amata kandidātu iesniegšanas termiņam vēl ir gandrīz trīs mēneši, neoficiālā vēlēšanu kampaņa jau ir sākusies un pagaidām divas valdošās koalīcijas partijas paziņojušas par atbalstu juristam Egilam Levitam. Viņu virzīt Valsts prezidenta amatam vairākos medijos publicētā atklātā vēstulē aicināja vairāk nekā simts parakstītāju. Tikmēr pašreizējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina deputātus domāt par to, kurš varētu būt tas, kas finansējis Levita kampaņu.

Kā zināms, sabiedrībā pazīstami cilvēki, kas vienojušies pilsoniskā iniciatīvā “Par izcilu Latvijas Valsts prezidentu”, aicinājuši virzīt Egilu Levitu Valsts prezidenta amatam. Levits pagaidām ir vienīgais nopietni vērtētais Valsts prezidenta amata kandidāts. Esošais Valsts prezidents Raimonds Vējonis brīdina, ka deputātiem būtu jāizvērtē arī to, kas finansē Levita kampaņu.

“Tas, ka notiek dažādas kampaņas, atbalstot kādu kandidātu, tas ir normāls process, kas varbūt mums valstī nav noregulēts līdz galam. Jo neviena kampaņa nenotiek pati par sevi, tātad kāds viņas arī bieži vien finansē. Un, protams, tas ir jautājums, kas arī deputātiem, manuprāt, ir jāvērtē: ja notiek savā ziņā kaut kāds priekšvēlēšanu laiks, tad arī jāvērtē tas, kas finansē šādas priekšvēlēšanu kampaņas un tā tālāk,” LTV raidījumā “De Facto” uzsver Vējonis.

Savukārt par savu lēmumu, vai kandidēs otrajam termiņam amatā, Vējonis paziņošot maijā, kad notiks kandidātu iesniegšana.

Kā zināms, Valsts prezidenta vēlēšanas gaidāmas maija beigās vai jūnija sākumā. Saeimā pirmo reizi Valsts prezidents tiks vēlēts atklātā balsojumā.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro