Vai tiešām sponsoru ietekme piespiedusi Zīlem mainīt domas?

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (NA) Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu deputātu kandidātu saraksts raisījis jautājumus par to, kas varētu būt ietekmējis pašlaik vienīgā Nacionālās apvienības EP deputāta Roberta Zīles viedokli par žurnālista Anša Pūpola dalību EP vēlēšanās.

Kā zināms, nedēļas nogalē notika Nacionālās apvienības domes sēde, kurā tika apstiprināti NA Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidāti un priekšvēlēšanu programma. NA domes apstiprinātajā EP kandidātu sarakstā ar pirmo numuru kandidē EP deputāts Roberts Zīle. Ar otro numuru – esošā kultūras ministre Dace Melbārde, trešais – žurnālists Ansis Pūpols, ceturtais – Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs un Z/S “Zilūži” īpašnieks Jānis Grasbergs. Sarakstā ir pārstāvēti arī vairāki esošie Saeimas deputāti, kā arī nodrošināta reģionālā pārstāvniecība.

Starp desmitiem vārdu sarakstā izceļas žurnālists Ansis Pūpols, kura līdz šim vienīgā pieredze politikā ir saistīta ar dažādu sižetu, kam ir politiska ievirze, veidošanu. Turklāt viņš nav Nacionālās apvienības biedrs. Par to iepriekš kritiski izteicies arī Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle.

“Mums ir vesela virkne Saeimas frakciju deputāti, kas ir aktīvi ārpolitikā, un viņiem ir arī savi piekritēji. Un šie cilvēki arī vēlas pamēģināt šo Eiroparlamenta ciklu,” norādīja Zīle, skaidrojot, ka katrs NA politiķis ir ieguldījis darbu partijā. No viņa sacītā izriet, ka Pūpola kandidatūra varētu aizskart tos cilvēkus, kas domā un gādā par partiju daudzu gadu garumā.

Varētu jau šķist, ka līdz ar to Zīle nelabprāt redzētu Pūpolu kandidējam uz EP, turklāt kā vienu no līderiem. Un šāda situācija, protams, būtu saprotama, jo Pūpols nav nedz politiķis, nedz arī aktīvi darbojies partijā. Līdz ar to īsti nav skaidri tie motīvi, kāpēc partija izlēmusi piesaistīt Pūpolu savām rindām.

Tajā pašā laikā šobrīd, kad kandidāti jau ir nosaukti, īpaša nepatika no Zīles vairs nav novērojama, kas liek domāt, ka, iespējams, Zīles nostāju ir ietekmējuši viņa sponsori. Tādā gadījumā – kā interesēs patiesībā tiek EP virzīts politžurnālists Pūpols?

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro