PTAC brīdina, ka Citypark varētu saņemt vēl vairākus tūkstošus eiro lielu sodu

Laika posmā no 2019.gada 1. janvāra līdz 2019. gada 22. februārim saistībā ar Sabiedrības rīcību no patērētājiem PTAC ir saņemti 30 rakstveida iesniegumi, kā arī sniegtas vairāk kā 100 konsultācijas. Patērētāju sniegtā informācija norāda uz to, ka Sabiedrība atsakās izpildīt patērētāju prasījumus, atceļot vai samazinot tādu Sabiedrības piemēroto līgumsodu, kurš PTAC Lēmumā atzīts par netaisnīgu līguma noteikumu, kā arī nenodrošina patērētāju tiesiskajām interesēm atbilstošu patērētāju sūdzību izskatīšanu. Minēto apstiprina Sabiedrības saziņa ar patērētājiem, sniedzot vienveidīgas (tipveida) atbildes, tostarp noraidot patērētāju iesniegtos pierādījumus un argumentus, kuriem ir būtiska nozīme iebildumu izskatīšanā. Vienlaikus no patērētāju sūdzībām izriet, ka Sabiedrība joprojām nenodrošina patērētājiem pietiekošu laiku, lai varētu iepazīties ar līguma noteikumiem un izpildīt tajos noteiktās prasības. Tāpat gan patērētājiem sniegtā informācija, gan Sabiedrības viedoklis tīmekļvietnē http://cityparks.lv, sociālajā tīklā https://www.facebook.com/cityparkslatvijasia/ un plašsaziņas līdzekļos liecina, ka Sabiedrība neatzīst PTAC Lēmumu un nav gatava to pildīt.

PTAC ir nosūtījis brīdinājumu, kurā aicina Sabiedrību nekavējoties izpildīt Lēmumā noteiktos pienākumus labprātīgi, jo pretējā gadījumā ir paredzēta Lēmuma piespiedu izpilde. Piespiedu izpilde var tikt uzsākta 15.dienā no brīdinājuma nosūtīšanas dienas un Lēmuma paredzētais piespiedu izpildes līdzeklis ir piespiedu nauda – maksimālā piespiedu nauda juridiskajai personai ir 10 000 EUR, kuru PTAC var piemērot atkārtoti līdz Lēmuma pilnīgai izpildei.

Vienlaikus PTAC vērš uzmanību uz to, ka, ņemot vērā Lēmuma nepildīšanas rezultātā radīto būtisko kaitējumu patērētāju kolektīvajām interesēm, PTAC ir tiesīgs pieņemt lēmumu, ar kuru uz laiku līdz pārkāpuma novēršanai var tikt apturēta Sabiedrības darbība.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro