Nākotnē telefoni kļūs valkājami

Mobilo tehnoloģiju pasaules līmeņa kongresā Mobile World Congress, kas risinājās Barselonā Spānijā, varēja aplūkot modernākās tehnoloģijas un jaunāko telefonu modeļus – atlokāmus un salokāmus, apveltītus ar izcilām fotokamerām, trieciendrošus un ūdensizturīgus. Samsung Europe produktu portfeļa un tirdzniecības stratēģijas direktoram Markam Notonam jautāju, kā telefoni izskatīsies nākotnē.

– Tas ir atkarīgs no tā, cik tālā nākotnē jūs vēlaties ielūkoties. Ja tas ir tuvāko pāris gadu laikā, tad mobilie telefoni būs vairāk vai mazāk līdzīgi mūsu jaunākajam veikumam – Galaxy S10, jo tie ir tapuši, ievērojot to, kas lietotājiem telefonā rūp visvairāk: labs ekrāns, izcila kamera un perfekta darbība. Radīt ierīces, kas ir vajadzīgas cilvēkiem, kas viņiem patīk un kas viņus iedvesmo – tas ir mūsu kā mobilo telefonu ražotāju uzdevums. Līdz ar to tuvākajos gados telefonu attīstība ies šajā virzienā. Tajā pašā laikā mums ir pilnīgi jauna koncepta telefons – Galaxy Fold – ar salokāmu ekrānu, kas piedāvā jauna veida mobilo pieredzi, ļaujot lietotājiem darīt to, ko nevar paveikt ar tradicionālu viedtālruni. Tas ir kā divi vienā – viedtālrunis un planšetdators. Galaxy Fold dod ieskatu, kā daļa telefonu varētu izskatīties jau tuvākajā nākotnē.

– Bet tālākā nākotnē, piemēram, pēc 10, 20 vai 50 gadiem? Kādi tad būs telefoni?

– Atbilde uz šo jautājumu būs vairāk vai mazāk minējums, jo tehnoloģijas attīstās ļoti strauji un cilvēku vēlmes tām līdzi. Viens no virzieniem, kādā mobilās tehnoloģijas noteikti attīsties, būs valkājamas ierīces. Šobrīd telefonu parasti turam rokās. Lai veiktu zvanus, atbildētu uz īsziņām vai pārlūkotu internetu, lietotājam tas ir jātur tādā leņķī, lai varētu saskatīt ekrānu un ērti darboties arī ar pašu telefonu. Nākotnē, visticamāk, cilvēkiem vairs nevajadzēs turēt rokās ierīci, lai apskatītos, piemēram, laika ziņas. To varēs izdarīt, piemēram, valkājot brilles, kuru lēcas vienā stūrītī būs redzama vajadzīgā informācija, piemēram, ienākošais zvans.

– Pieļauju, ka būs daļa, kuri negribēs valkāt brilles, lai redzētu, kas zvana. Vai telefons varētu būt kā aproce?

– Jā, nākotnes telefons varētu būt arī kā aproce. Šobrīd arvien populārākas kļūst valkājamās ierīces, piemēram, viedpulksteņi. Samsung tikko papildināja Galaxy valkājamo ierīču līniju ar viedpulksteni Galaxy Watch Active, aktivitāšu pārvaldītāju Galaxy Fit un bezvadu austiņām Galaxy Buds – ar elegantām un modernām ierīcēm.

Es pats personiski valkāju viedpulksteni. Tā kā tajā ir arī SIM karte, vajadzības gadījumā varu veikt zvanus, sekot līdzi fitnesa aktivitātēm, aizsūtīt ziņu kolēģiem vai draugiem, klausīties mūziku. Tas viss jau ir iespējams. Iedomājieties šīs tehnoloģijas kombināciju ar salokāmu viedtelefona ekrānu! Tas paver ārkārtīgi lielas iespējas radīt izcilus valkājamus telefonus.

– Vai valkājamie telefoni varēs arī runāt, piemēram, pateiks – «Laiks celties, pēc stundas ieplānota biznesa tikšanās. Un, starp citu, neizmirsti paņemt līdzi lietussargu, jo šodien tiek solīts slapjdraņķis».

– Telefoni jau tagad runā, jo tajos var iestatīt notifikācijas, kuras iespējams attēlot arī ar balsi, piemēram, attēlot paziņojumus par dienas notikumiem, kas ir ierakstīti kalendārā. Tāpat telefonu iespējams vadīt ar balsi. Savukārt izmantojot inteliģento asistentu, var regulēt, piemēram, mūzikas skaļumu, apgaismojumu utt. Nākotnē šīs tehnoloģijas noteikti turpinās attīstīties un spēs nodrošināt arvien komplicētākas iespējas.

– Statcounter dati liecina, ka Samsung telefoni Latvijā, Eiropā un pasaulē šogad ir visvairāk pārdotie un lietotie. Kas ir šo panākumu pamatā?

– Tas ir pateicoties tam, ka mums ir ļoti plašs produktu piedāvājums dažādiem lietotāju segmentiem un visplašākajām vēlmēm. Mums ir telefoni, kas maksā, sākot no 150 eiro beidzot ar 2000 eiro, cik maksās jaunais Galaxy Fold. Tātad katrs lietotājs var atrast sev piemērotāko ierīci par pieņemamu cenu. Ir cilvēki, kuru telefona iegādes budžets ir, piemēram, pāris simti eiro, gan arī tādi, kuri var atvēlēt telefona iegādei tūkstošus.

Desmit gadu laikā, kopš uzsākām Galaxy S sērijas telefonu ražošanu, vienmēr esam centušies piedāvāt lietotājiem tā brīža inovācijas un radījuši uzticamu zīmolu. Lietotāji, iegādājoties un lietojot mūsu telefonus, var būt pārliecināti, ka viņu rokās ir labākais, kas tobrīd tirgū ir pieejams, par atbilstošu cenu. Tajos ir ne tikai pati modernākā tehnoloģija, bet arī izcils dizains. Tas viss ļāvis Samsung kļūt par vienu no 10 pasaules stiprākajiem zīmoliem.

– Runājot par zīmoliem – šajā gadsimtā ir notikušas būtiskas izmaiņas. Pirms 18 gadiem viens no spēcīgākajiem zīmoliem pasaulē bija Somijas mobilo telefonu ražotājs Nokia, un tobrīd nebija mazāko aizdomu, ka pēc nepilniem desmit gadiem tas strauji zaudēs savas pozīcijas. Tajā pašā laikā Samsung zīmola vērtība ar katru gadu kāpa, un šobrīd tas ir starp sešiem spēcīgākajiem pasaules zīmoliem. Kas, jūsuprāt, ir radījis šādas izmaiņas?

– Ir grūti nosaukt vienu iemeslu, jo mobilās tehnoloģijas ir nozare, kurā attīstība notiek ļoti strauji. Samsung panākumu pamatā lielākoties ir ieklausīšanās lietotāju vēlmēs un to īstenošana. Mēs izmantojam desmit gadus ilgušās nozares līderpozīcijas pieredzi, lai ieviestu jaunu viedtālruņu tehnoloģijas laikmetu.

– Vai ir iespējams, ka Samsung kļūs par spēcīgāko zīmolu pasaulē?

– Kāpēc ne? Mēs esam ambicioza kompānija, kuras darbs ir vērsts uz ilgtermiņu, gan investējot jaunu zīmolu attīstībā, gan rūpējoties par drošības jautājumiem. Tāpēc ir pilnīgi iespējams, ka Samsung kādreiz kļūs par pasaules spēcīgāko zīmolu.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro