“Swedbank” galvenajā mītnē Stokholmā veikta kratīšana

Zviedrijas policija trešdien saistībā ar izmeklēšanu par iespējamu nelikumīgu informācijas sniegšanu akcionāriem veic kratīšanu “Swedbank” galvenajā mītnē Stokholmā, paziņojusi Zviedrijas Ekonomisko noziegumu izmeklēšanas pārvalde.

Tā norādījusi, ka kratīšana tiek veikta saistībā ar izmeklēšanu, kuras nolūks ir noskaidrot, vai Zviedrijas “Swedbank” 15 lielākie akcionāri nelikumīgi saņēmuši informāciju par “Swedbank” iespējamo saistību ar Dānijas bankas “Danske Bank” naudas atmazgāšanas skandālu, pirms par to ziņoja Zviedrijas sabiedriskā televīzija.

Savukārt Zviedrijas sabiedriskais medijs STV trešdien nācis klajā ar jaunu informāciju saistībā ar iespējamo naudas atmazgāšanu “Swedbank”, vēsta ziņu aģentūra “Reuters”.

Zviedrijas raidorganizācija STV informē, ka “Swedbank” varētu būt maldinājusi ASV izmeklētājus par savu klientu veiktajiem darījumiem, kas saistīti ar Panamas dokumentu skandālā iesaistīto juristu biroju “Mossack Fonseca”.

Tāpat jaunākā informācija liecina arī, ka 10 gadu laikā caur “Swedbank” Igaunijas filiāli plūduši aptuveni 135 miljardi eiro aizdomīgas naudas, atsaucoties uz Zviedrijas kanāla STV pausto raksta portāls “news.err.ee”.

Gan ziņu aģentūra “Reuters” gan “Financial Times” vēsta, ka aizdomīgie līdzekļi, galvenokārt, plūduši no bankas klientiem Krievijā.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka starp Zviedrijas sabiedriskās televīzija SVT vēstījusi par aizdomām, ka starp “Danske Bank” un “Swedbank” Baltijas struktūrvienībām laikā no 2007. līdz 2015.gadam plašā apmērā un sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 40 miljardus Zviedrijas kronu (3,8 miljardi eiro). Aptuveni 50 klientu skaitā bijušas ārzonas kompānijas un korporatīvie klienti, kas neveic reālu uzņēmējdarbību.

Tiesa, aizvadītajā piektdienā tika ziņots, ka “Swedbank” ne vēlāk kā 2017.gada maijā pārtraukusi attiecības ar klientiem, caur kuru kontiem notikušas transakcijas, kas izraisījušas aizdomas par naudas atmazgāšanu, par ko ziņoja Zviedrijas sabiedriskā televīzija SVT, sākotnējā izmeklēšanā secinājusi finanšu izmeklēšanas un datu analīzes kompānija “Forensic Risk Alliance “, kurai “Swedbank” uzticējusi veikt izmeklēšanu par šīm aizdomām.

Turpmākajā izmeklēšanā “Forensic Risk Alliance” plāno sīkāk pētīt “Swedbank” un aizdomīgo klientu attiecības.

Zviedrijas “Swedbank” uzraudzības padome pēc “Forensic Risk Alliance” sākotnējās izmeklēšanas rezultātu izskatīšanas paziņojusi, ka pilnībā uzticas bankas vadītājai Birgitei Bonnesenai un viņas spējām bankā vadīt cīņu pret naudas atmazgāšanu, paziņojis padomes priekšsēdētājs Larss Idemarks.

Savukārt Bonnesena uzdevusi bankā izveidot specializētu finanšu izlūkošanas struktūrvienību.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro