Smiltenes novadā vīrietis izveido Latvijā kaut ko vēl neredzētu

Smiltenes novadā Smiltenes novada Brantu pagastā tapis pasaulē pirmais sulu koku parks, kurā iestādīti dažādu koku šķirņu stādi, lai pēc vairākiem gadiem no tiem varētu iegūt sulas, vēsta raidījums “Bez Tabu”.

Ideja par sulu koku parku radusies Ervinam Labanovskim, kurš aizraušanos ar sulu tecināšanu aizsācis pirms pieciem gadiem, kad radies dzirkstošo dzērienu un koku sulu sīrupu uzņēmums “BIRZĪ”. Ideja par sulu koku parku radusies pērn.

Šobrīd teritorija vairāk kalpo par apskates objektu tūristiem, jo jāpaiet vismaz 15 gadiem, lai tajos varētu urbt un tecināt sulas.
Liela daļa stādu atceļojuši no Kanādas, kuri ar Smiltenes pašvaldības atbalstu jau ir sastādīti. Šobrīd parkā iestādītas Kanādas kļavas, dažāda veida bērzi un valrieksti. Taču ir plānots parku attīstīt.

Īpašs pārsteigums Latvijai ir fakts, ka sulu koku parkā audzē valriekstus. Dažos ASV štatos sulu no valriekstiem iegūst daudz, taču Latvijā tas ir jaunums. Ervins Amerikā pieprasīto dzērienu ir nobaudījis. Sula neesot līdzīga nedz kļavu, nedz bērzu sulai. Viņa ir salduma ziņā kā kļava, bet klāt ir cidonijas un citrona garša.

Foto: Ekrānšāviņš no video

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro