Ceļu policija ar jaunu tehnisko ierīci ķers noteikumu pārkāpējus uz ceļiem

Valsts policija papildus jau ierastajām atļautā braukšanas ātruma kontroles metodēm no šodienas pārkāpēju ķeršanai sāk izmantot arī 40 jaunus rokas video radarus, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas darbiniece Simona Grāvīte.

Kā uzsver policija, tā arvien vairāk cenšas izmantot jaunākās un modernākas tehnoloģijas, ņemot piemēru arī no ārzemēm, tāpēc tagad policijas darbinieku rokās nonākuši jauni rokas video radari – ātruma mērīšanas video instrumenti “TruCam II”.

Likumsargu rīcībā esošie jaunie video radari veic transportlīdzekļa ātruma mērīšanu, vienlaicīgi ierakstot augstas izšķirtspējas video, proti, ar jaunajiem video radariem fiksētais ātruma mērījums tiek nostiprināts arī ar video ierakstu, kas attiecīgi tiks pievienots lietas materiāliem.

“Būtībā šie jaunie video radari līdzinās kādreizējiem policijas ikdienas darbā jau izmantotajiem rokas radariem, tikai šiem ir būtisks un svarīgs jauninājums – video funkcija. Mēs esam ņēmuši vērā iepriekšējo pieredzi ar vecā tipa radariem un domstarpības, kas dažkārt radās starp policistiem un satiksmes dalībniekiem. Tieši tādēļ, lai uzlabotu policijas darba kvalitāti un efektivitāti, mēs savā darbā ieviešam mūsdienīgus tehniskos līdzekļus,” sacījis Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Ar jauno mērierīci veikt ātruma kontroli varot jebkurā diennakts laikā un jebkādos laika apstākļos. Jaunie video radari tiks izmantoti visā Latvijas teritorijā.

Šodien visā Latvijas teritorijā norisinās 24 stundu ātruma kontroles maratons, kura laikā ceļu policija pastiprināti pievērsīs uzmanību tam, vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums. Akcijas mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro