Lembergs: Koncertzāle “Latvija” – mūsu spēju apliecinājums visai pasaulei

Pēc mazāk nekā diviem mēnešiem Ventspilī durvis vērs jaunā akustiskā koncertzāle “Latvija”, tādējādi atzīmējot 100. gadadienu kopš Ventspilī de facto tika nodibināta neatkarīga Latvija.

Ventspils mērs Aivars Lembergs koncertzāli ar skanīgo nosaukumu nodēvējis par “lielāko simtgades dāvanu mūsu valstij”. “25. jūlijā Ventspilī individuāli tiks atzīmēta Latvijas simtgade, un mēs atklāsim lielāko Latvijas simtgadei veltīto dāvanu, ko radījām mēs, sadarbībā ar Kultūras ministriju,” izteicās politiķis.

Jaunās ēkas Lielajā zālē, kur paredzētas 600 skatītāju vietas, atradīsies arī koncertzāles lepnums – divi pasaules līmenī unikāli mūzikas instrumenti. Pirmais no tiem ir manuālās akustiskās koncertērģeles, kas tapušas uzņēmumā “Johannes Klais Orgelbau GmbH & Co. KG” Vācijā. Savukārt otrais ir šobrīd pasaulē lielākās vertikālās koncertklavieres, kas izgatavotas latviešu izcelsmes klavierbūves meistara Dāvida Kļaviņa uzņēmumā “Klavins Piano Manufaktura Kft” Ungārijā.

Lembergs norāda, ka tajā vienoti darbosies koncertzāle “Latvija”, Ventspils mūzikas vidusskola, Bērnu mūzikas skola un Mūzikas bibliotēka.

“Dažādu kultūras izpausmju sinerģija, kā arī īpašā ēkas struktūra, rada nepieciešamos priekšnosacījumus plašam kultūras aktivitāšu piedāvājumam. Ikviens no šiem elementiem veidos koncertzāles “Latvija” unikalitāti un rādīs brīnišķīgu piemēru Latvijai un pasaulei par ventspilnieku un Ventspils atbalstītāju varējumu 21. gadsimtā,” žurnālistiem atklājis Lembergs.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles būvniecība tika sākta 2017. gada februārī.

Foto: Ventspils hronikas arhīvs

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro