Vērš uzmanību uz pretrunām medijos sniegtajā informācijā par koncertzāli Ventspilī

Nepilnus divus mēnešus pirms iecerētā atklāšanas koncerta tumši mākoņi savilkušies pār Ventspils Mūzikas skolas jauno koncertzāli. Lai arī tam par iemeslu ir korupcijas skandāls saistībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), medijos tiek pasniegta pretrunīga informācija, kas liek domāt, ka tiek runāts par korupciju Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles “Latvija” projekta kontekstā kopumā.

Projekta realizētājs – Pašvaldības iestāde Ventspils Komunālā pārvalde norāda uz medijos izskanējušo informāciju par drošības pārbaudēm Ventspils Mūzikas vidusskolā, kuras saturs liek domāt, ka žurnālistiem nav bijis laika sagaidīt oficiālo informāciju un lēmumu pieņemšanu, tādēļ nācies improvizēt un varbūt pat manipulēt ar iegūtajiem faktiem.

Tajā maldīgi izskanējis apgalvojums, ka šajā lietā iepriekš pieņemtais pozitīvais atzinums ir atcelts, lai arī VUGD Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Dzintars Lagzdiņš neapgalvo, ka atzinums būtu atcelts, bet gan pauž, ka “pašlaik ir sagatavots lēmums par iepriekšējā pozitīvā atzinuma atcelšanu, un tiek gatavots atzinums, kurš nav pozitīvs.” Sagatavots lēmums, lai cik svarīgi tas izklausās, tomēr nenozīmē, ka tas jau ir pieņemts.

Tiek norādīts, ka pozitīvs VUGD atzinums par atbilstību ugunsdrošības prasībām tika saņemts 21. maijā, taču atkārtota VUGD komisija un atzinums par veicamajiem ugunsdrošības uzlabojumiem tika saņemts vien 3. jūnijā ap plkst. 17.00, jeb dienu pēc medijos izskanējušās informācijas. Tas norāda arī uz to, ka vienlaikus bija spēkā gan pozitīvs atzinums, gan atzinums ar nepieciešamajiem uzlabojumiem.

Ventspils Komunālā pārvalde norāda, ka augstas sarežģītības objektos ir tikai normāli no VUGD saņemt informāciju par papildus veicamajiem pasākumiem, lai jau tuvākajā laikā veiktu atkārtotu VUGD pārbaudi un saņemtu pozitīvu atzinumu bez piezīmēm. “Atkārtotās pārbaudes laikā no VUGD speciālistiem, tika saņemti profesionāli ieteikumi un konstruktīvi risinājumi, tādēļ šādi pieņēmumi ir vien apzināta sabiedrības viedokļa ietekmēšana,” pausts uzņēmuma informācijā plašsaziņas līdzekļiem.

Tas pats attiecināms uz it kā projektam apturēto Eiropas finansējumu, par kuru vēstījuši jau vairāki mediji. Šāds lēmums gan joprojām nav pieņemts un Eiropas Komisija, kā tas atspoguļots medijos, vispār nav slēgusi līgumu par šī projekta īstenošanu, – līgumu slēgusi Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ar Kultūras ministrijas pārraudzībā esošo Ventspils Mūzikas vidusskolu. Savukārt CFLA līdz šim brīdim finansējuma saņēmēju par šādu lēmumu nav informējusi.

Šajā situācija nav izslēgti arī politiski motīvi atspoguļot koncertzāli tik sliktā gaismā un mest par to aizdomu ēnu, jo, jau laikā, kad Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāle “Latvija” bija vēl tikai kā iecere, tai likti nozīmīgi politiski šķēršļi, sākot ar to, ka principiāli apšaubīta tās nepieciešamība un pat līdz vēlmei tiesā bez argumentiem pierādīt, ka līdzekļi tik nepieciešamajai izglītības un kultūras iestādei Ventspilī piešķirti nelikumīgi un būtu atņemami.

“Pārvarot šķēršļus, Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles „Latvija” būvniecība jau tuvojas noslēgumam. Esam gandarīti, ka šis gadījums licis pievērst pastiprinātu uzmanību drošības prasībām Ventspils Mūzikas vidusskolā un koncertzālē „Latvija”, kas nozīmē to, ka tiks izdarīts viss iespējamais , lai Ventspilī būtu ne tikai mūsdienīga un energoefektīva izglītības un kultūras iestāde ar unikāliem instrumentiem, bet arī maksimāli droša ēka gan Ventspils mūzikas vidusskolas skolēniem, gan koncertzāles „Latvija” apmeklētājiem. Turklāt šobrīd pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” situācijas detalizētai noskaidrošanai jau vērsusies pie visām projektā iesaistītājām pusēm ar pieprasījumu sniegt situācijas skaidrojumu,” norāda projekta realizētājs.

Foto: Ventspils hronikas arhīvs

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro