Lembergs: Nodokļu reformas ietvaros solītais ir bijis blefs

Lai arī nodokļu reformas mērķis bija veicināt Latvijas konkurētspēju, ierobežot ēnu ekonomiku un netaisnīgu konkurenci, kā arī samazināt ienākumu nevienlīdzību, maz kuru no šiem mērķiem reforma ir sasniegusi. Ventspils mērs Aivars Lembergs neslēpj, ka, viņaprāt, nodokļu reformas ietvaros solītais ir bijis vien blefs.

Kā zināms, ēnu ekonomikas īpatsvars pagājušajā gadā, pēc “SSE Riga” Ilgtspējīga biznesa centra pētījuma datiem, Latvijā pieaudzis par 2,2 procentpunktiem un sasniedzis 24,2% no iekšzemes kopprodukta.

“Mums solīja, ka nodokļu reforma samazinās ēnu ekonomiku. Notika reforma. Pagāja gads. Kāds ir rezultāts? Ēnu ekonomika ir palielinājusies, pie tam ļoti strauji. Latvija šobrīd stabili ieņem 1. vietu starp Baltijas valstīm ēnu ekonomikā,” norādīja Lembergs.

“Mums teica, ka ēnu ekonomika pazudīs, ja izmainīs darbaspēka nodokļus. Ko teicu es? Ka tas ir blefs. Kad es par to teicu saviem kolēģiem valdībā, tad viņi atbildēja, ka es neko nesaprotu un neko neietekmēju. Labi, neņemiet vērā. Bet kāds ir rezultāts?” retoriski vaicāja politiķis.

Palielinājies arī aplokšņu algu apjoms, lai gan, ieviešot nodokļu reformu, tika solīts pretējais. “Kur ir? Aplokšņu algas samazinājušās? Pieaugušas. Kāpēc tāds rezultāts? Tāpēc, ka līdz pat šai dienai nav uzrakstīs dokuments, par kuru es runāju jau kopš pirmās dienas – no 2016. gada – “Nodokļu reforma Latvijas Republikā”. Mēs protam aizrautīgi runāt, bet paiet gads un mēs redzam – tas viss ir blefs,” uzsvēra Lembergs.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro