Nedēļas sākumā gaidāms lietains laiks; otrajā pusē atgriezīsies karstums

Nedēļas sākumā gaidāms lietains laiks; otrajā pusē atgriezīsies karstums

Nedēļas sākumā gaidāms lietains laiks, bet sākot ar nedēļas vidu lietus mitēsies un gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Nedēļas sākumā laikapstākļus noteiks zema spiediena ieplaka un pāri Latvijas teritorijai virzīsies mākoņu un lietus zonas. Pirmdien daudzviet gaidāms lietus, veidojoties gubu-lietus mākoņiem, dienā gaidāms pērkona negaiss un vietām stipras lietusgāzes.

Arī otrdien gan naktī, gan dienā centrālajos un austrumu rajonos līs. Galvenokārt pūtīs lēns vējš, tomēr negaisa laikā tas pastiprināsies un būs brāzmains. Gaisa temperatūra dienās būs +19…+24°, bet naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz +13…+18° atzīmei.

Bet sākot ar nedēļas vidu, laika apstākļus Latvijas teritorijā noteiks plašs anticiklons. Mākoņu daudzums samazināsies, tomēr vēl trešdien centrālajos rajonos gaidāms neliels lietus. Nedēļas vidū dienās gaiss iesils līdz +21…+26°, naktīs līdzīgi kā nedēļas sākumā +13…+18°.

Bet nedēļas beigās, kā liecina šī brīža prognozes, ar rietumu, dienvidrietumu vēju ieplūdīs siltāks gaiss, un gaisa temperatūra lielākajā teritorijas daļā pakāpeniski paaugstināsies līdz pat +24…+29°, piekrastes rajonos būs nedaudz vēsāks, un termometra stabiņš pakāpsies līdz +20…+24° atzīmei.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro