Lembergs par koncertzāles “Latvija” atklāšanu: Šī ir svētku diena gan Ventspilij, gan Latvijai

Jau šodien, 25. jūlijā, durvis apmeklētājiem vērs jaunā kultūras, mākslas un izglītības telpa – koncertzāle “Latvija”. Vienā no pēdējo gadu vērienīgākajiem kultūras projektiem nacionālā mērogā vienoti darbosies gan akustiskā koncertzāle “Latvija” ar Lielo un Mazo zāli, gan Ventspils Mūzikas vidusskola un Bērnu mūzikas skola, gan arī Mūzikas bibliotēka. Gandarījumu par gala rezultātu neslēpj arī Ventspils mērs Aivars Lembergs, nodēvējot šo par “svētku dienu gan Ventspilij, gan Latvijai”.

“Šī diena mums, Ventspilij un Latvijai, ir ļoti liels notikums – šodien ieskanas koncertzāle “Latvija”. Vienlaicīgi, protams, ieskanas arī Mūzikas vidusskola,” norāda Lembergs.

Lembergs atklāj, ka koncertzāle un Ventspils Mūzikas vidusskola, Bērnu mūzikas skola, bibliotēka un ierakstu studija ir tapusi piecpadsmit gadus. Sākotnēji no valdības esot bijis uzstādījums, ka koncertzālei jānodrošina 1200 skatītāju vietas, taču Ventspils mērs atzīst, ka nav redzējis šādam rezultātam perspektīvu. “2009. gadā mēs tomēr nonācām pie secinājuma, ka tik liela koncertzāle ar tikai vienu – koncertzāles – funkciju neatbilst Ventspils ilgtermiņa interesēm un risina pārāk maz uzdevumu. Un mēs devām projektētājam uzdevumu samazināt platību, bet ieprojektēt tajā arī Mūzikas vidusskolu, mūzikas skolu, bibliotēku un skaņu ierakstu studiju,” atceras Lembergs.

Viņš izteica arī pateicību visiem, ar kuru atbalstu šodien durvis vērs Ventspils koncertzāle, tai skaitā bijušajai kultūras ministrei Dacei Melbārdei, bijušajam vides un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam, tā laika Ministru prezidenta Dombrovska padomniekam Intam Dālderim un citiem, kas sniedza iespēju realizēt šo projektu. Pēc Ventspils mēra sacītā, pie projekta īstenošanas strādāja tūkstošiem cilvēku.

“Es gribu vērst uzmanību, ka pirmo, ko mēs sakārtojām, tas bija Lielais laukums, kas arī bija liels un sarežģīts projekts. Deivids Kuks –koncertzāles projekta autors – bija ļoti elastīgs un ieklausījās mūsu ieteikumos. Tie kompromisi, kas tika rasti, bija abpusēji pieejami un rezultatīvi,” norāda politiķis.

Viņš uzsver, ka oficiālie slēdzieni [par koncertzāli] ir ļoti labi, un tagad ir pienācis laiks šo projektu vērtēt klausītājiem. “Man liekas, ka tas ir labs rezultāts, no kura ņemt piemēru. […] Gandarījums visiem tiem, kas ir darbojušies. Rīt tā jau būs pagātne, bet šodien ir svētki,” uzsver Lembergs.

Koncertzāles Lielā zāle ar 578 skatītāju vietām var lepoties ar diviem unikāliem pasaules līmeņa instrumentiem – manuālām akustiskām koncertērģelēm un vertikālām koncertklavierēm. Koncertērģeles tapušas uzņēmumā “Johannes Klais Orgelbau GmbH & Co. KG” Vācijā, un ir vienīgās ērģeles, kas mūsu valstī pieejamas koncertzālē, ne baznīcās.

Zināms, ka koncertzāles “Latvija” atklāšanas koncertos piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, Ventspils Kultūras centra sieviešu koris “Venda”, jauktais koris “Ventspils”, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un solisti – Iveta Apkalna (ērģeles), Intars Busulis (vokāls), Gints Pabērzs (saksofons) un Emīls Patriks Dzenītis (vokāls). Koncertprogrammas mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro