“Zemnieku saeima”: Šogad Latvijā gaidāmā raža būs vidēja

Šogad raža Latvijā būs vidēja, taču tā tomēr stabilizēs situāciju, kura radās aizvadītajos divos gados pieredzēto plūdu un sausuma dēļ, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Pēc viņa sacītā, šobrīd lauki izskatās labi, taču ir jūtama aprīļa sausuma ietekme. “Un tas ir 20-30% no tā potenciāli, kas uz lauka varēja būt. Šogad Latvijā būs vidēja raža, kas, protams, liegs lauksaimniekiem ievilkt elpu attiecībā pret iepriekšējiem diviem neražas gadiem, kad bija plūdi un sausums,” izteicās Lazdiņš.

Vienlaikus Lazdiņš atzina, ka zemnieki nopietni ņem vērā iespējamās klimata izmaiņas un to, ka arī turpmāk laikapstākļu svārstības varētu ietekmēt vairāk. “Mēs darām visu – selekcionējam, skatāmies uz klimatiskajām izmaiņām un izvēlamies izturīgākas šķirnes,” pauda Lazdiņš.

Savukārt runājot par darba roku trūkumu nozarē, Lazdiņš atzina, ka darbaspēks Latvijā katru gadu samazinās, bet, ja tiek saglabāts ražošanas apjoms, tad kādam tas ir jāaizstāj. Viņš arī neizslēdza iespēju, ka būtu nepieciešams piesaistīt viesstrādniekus.

“Esošais regulējums neveicina jauniešu integrāciju darba tirgū. Piemēram, šobrīd saskaramies ar problēmu, ka jauniešiem no 16 gadiem ir tiesības iegūt traktortehnikas vadītāja apliecību, bet darba aizsardzības likums liedz viņus pieņemt kā mehanizatorus darbā,” atzina Lazdiņš.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro