Zīle: Latvijas deputātu sadarbība EP šobrīd nav koordinēta

Latvijas deputātu sadarbība Eiropas Parlamentā šobrīd nav koordinēta, piektdien intervijā LNT rīta raidījumā “900 sekundes” atzina eiroparlamentārietis Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

Pēc viņa sacītā, vairākās EP komitejās un komisijās Latviju pārstāv vairāki deputāti, lai gan iepriekšējā sasaukumā deputāti savstarpēji komunicējuši, lai komitejas sadalītu tā, ka Latvijas intereses tiktu pārstāvētas maksimāli plaši un komitejās nebūtu deputātu “pārklāšanās”. Šoreiz no tā neesot izdevies izvairīties.

“Šoreiz ir ļoti daudz pārklāšanās, nesarunājoties, kādā veidā tas notiek. Teiksim, Transporta komitejā ir arī Andris Ameriks (S), [Nils] Ušakovs (S) ir arī Budžeta komisijā, kurā es esmu, un tādā garā,” norādīja Zīle.

Tāpat viņš atzina, ka bažas rada jaunā Eiropas Parlamenta sasaukuma populistiskie noskaņojumi, tai skaitā vides jomā.

Jaunais EP sasaukums darbu sāka 2. jūlijā. No Latvijas tajā darbojas nacionālās apvienības “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK deputāti Zīle un Dace Melbārde, “Saskaņas” deputāti Ušakovs un Ameriks, “Jaunās Vienotības” deputātes Sandra Kalniete un Inese Vaidere, kā arī apvienības “Attīstībai/Par!” deputāts Ivars Ijabs un “Latvijas Krievu savienības” deputāte Tatjana Ždanoka.

Foto: Eiropas Parlaments

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro