Lembergs: Valdība saistībā ar novadu reformu ignorē starptautisko organizāciju rekomendācijas

Izstrādājot administratīvi teritoriālo reformu, kas paredz samazināt pašvaldību skaitu no 119 līdz 35, valdība nav ņēmusi vērā Eiropas Savienības (ES) Ministru padomes rekomendācijas, tādējādi pārkāpjot demokrātiskās procedūras, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā norisinājās Ventspils pilsētas un novada deputātu tikšanās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītāju Juri Pūci (AP) saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu. Ventspils mērs neslēpj bažas par gaidāmo reformu, norādot, ka Pūce aizvien nav atbildējis uz virkni jautājumu par izstrādāto reformu, tostarp nav ievērotas ES Ministru padomes rekomendācijas, kas tostarp nosaka, ka “priekšroka jādod reformai, kas pamatojas uz to, ka vietējās un reģionālās pašvaldības to vēlas, nevis ka augstāk stāvoša iestāde izmanto savas pilnvaras pret attiecīgo pašvaldību gribu.”

“Mēs norādījām ministram Pūcem, ka ir Eiropas Savienības Ministru padomes rekomendācijas, kas ir jāievēro, ja tiek grozītas pašvaldību robežas. Šobrīd šīs rekomendācijas Latvijas valdība ignorē,” uzsvēra Lembergs.

“Ja jau mēs turam godā un cieņā OECD rekomendācijas, Eiropas Savienības rekomendācijas, Moneyval rekomendācijas, ASV finanšu ministra vietnieka rekomendācijas, kāpēc mēs ignorējam ES Ministru padomes rekomendācijas par robežu grozīšanu?” komentēja politiķis.

Pēc Ventspils mēra sacītā, šāda valdības rīcība nav pareiza un tādējādi tiek pārkāptas demokrātiskās procedūras.

Tāpat tikšanās laikā ministram Pūcem uzdoti jautājumi par to, kā Ventspils pilsētas un novada apvienošana veicinās iedzīvotāju dabisko pieaugumu, samazinās mirstību un emigrāciju. Arī uz šiem jautājumiem VARAM ministrs un pārstāvji nav spējuši atbildēt.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro