Čeku loterijas uzvarētāji zināmi divas dienas pirms izlozes

Lai gan Valsts ieņēmumu dienests paziņoja, ka pirmā čeku loterijas izloze notiks 11. augustā, Neatkarīgā čeku loterijas mājaslapā izlozes rezultātus ieraudzīja jau aizvadītajā piektdienā, tas ir, 9. augustā, pulksten 10 no rīta. Pēc Neatkarīgās jautājuma Valsts ieņēmumu dienestam, vai tie ir īstie rezultāti, uzvarētāju saraksts no vietnes zibenīgi pazuda.

Kad piektdienas rītā nejauši atvēru čeku loterijas mājaslapas uzvarētāju sarakstu, neticēju savām acīm – divas dienas pirms izlozes tajā jau bija publicēti mēneša galvenās balvas – 10 000 eiro – ieguvējs, kā arī 5000 eiro un 100 eiro ieguvēji. Tāpat jau varēja redzēt, kuri čeki ir vinnējuši Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētās papildu balvas. Uz Neatkarīgās jautājumu, vai tie ir īstie uzvarētāji, Valsts ieņēmumu dienests skaidroja, ka tie ir bijuši tikai testa rezultāti, kuri mājaslapā parādījušies tehniskas kļūdas rezultātā. Uzvarētāju saraksts no čeku loterijas mājaslapas gan zibenīgi pazuda. Taču ne no Neatkarīgās redzesloka, jo drošības pēc biju saglabājusi ekrānšāvienus.

Izlozes norise aizkadrā

Daudzi čeku loterijas dalībnieki aizvadīto svētdienas rītu pie televizora, datora vai viedierīces gaidīja ar nepacietību, jo tieši šajā dienā bija jānotiek pirmajai čeku loterijas izlozei. Par čeku loterijas izlozes datumu vēstīja pats Valsts ieņēmumu dienests ar 2. augusta paziņojumu: «Jau šā gada 11. augustā notiks pirmā čeku loterijas izloze. Tās laikā tiks noskaidrots gan tas, kuri čeku loterijas dalībnieki būs laimējuši naudas balvas, gan arī Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētās papildu balvas.»

Šajā izlozē varēja vinnēt 100 eiro, 5000 eiro, 10 000 eiro, kā arī Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētās papildu balvas, un noskaidroti desmit čeki, kuri piedalīsies gada balvas izlozē.

Arī Neatkarīgā izlozes mirkli pie televizora ekrāna TV3 raidījumā Superbingo gaidīja ar nepacietību, lai redzētu izlozes norisi un uzvarētājus. Izlozes norisi ekrānā tā arī nevarēja ieraudzīt, vien laimējušo telefonu numuru pēdējos četrus ciparus, čeka numuru un datumu, kas aizzibēja gar acīm diezgan ātri. Tomēr, Neatkarīgajai par pārsteigumu, visi laimētāji bija tieši tie paši, kurus fiksējām jau piektdienas rītā! Tas nozīmē, ka vai nu uzvarētāji bija zināmi pirms izlozes, vai arī izloze īstenībā jau bija notikusi agrāk. Ja čeku loterija notikusi agrāk, likums pārkāpts nav, jo Čeku loterijas likumā nav precīzi aprakstīts, kad un kā izlozei būtu jānotiek, taču cilvēku uzticība, ticot, ka izloze notiks 11. augustā, iespējams, pievilta gan. Šā likuma 7. pants noteic, ka čeku loterijas laimētājus nosaka, izmantojot gadījuma skaitļu ģeneratoru. Informāciju par mēneša izlozē laimējušajiem čekiem publisko, nodrošinot arī šajā likumā noteiktās informācijas publicēšanu čeku loterijas tīmekļvietnē katra nākamā mēneša otrās nedēļas svētdienā, bet par gada izlozē laimējušajiem čekiem – nākamā gada februāra trešās nedēļas svētdienā.

Balvu saņemšanai ierobežots laiks

Tomēr neatkarīgi no datuma, kad izloze tika veikta un kad paziņoti rezultāti, uzvarētāji ir tiesīgi saņemt savas balvas. Jūlija čeku izlozē tika noteikti 54 naudas balvu laimētāji, aptuveni 70 balvu loterijā vinnējušie saņems no Padziļinātās sadarbības programmas dalībniekiem, savukārt desmit čeku tiks virzīti gada balvas izlozei, kurā šogad varēs laimēt 10 000 eiro, 5000 eiro vai 1000 eiro.

Lai saņemtu balvas, dalībniekam, kura reģistrētais čeks ir laimētāju vidū, 30 dienu laikā no izlozes rezultātu publicēšanas dienas ir jāpiesakās Valsts ieņēmumu dienestā. To var izdarīt, izmantojot Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmu un iesniedzot tajā laimējušo čeku skenētā veidā, vai ierodoties Valsts ieņēmumu dienesta klientu apkalpošanas centrā un uzrādot laimējušā čeka oriģinālu. Piesakoties naudas balvas saņemšanai, laimētājam iesniegumā jānorāda vārds, uzvārds, personas kods, mobilā tālruņa numurs un sava bankas konta numurs. Piesakoties papildu balvas saņemšanai, laimētājam jānorāda savu vārdu, uzvārdu, personas kodu un mobilā tālruņa numuru. Ja laimētājam saskaņā ar citiem normatīvajiem aktiem pastāv šķēršļi naudas balvas vai papildu balvas saņemšanai, viņam naudas balvas vai papildu balvas saņemšanai Valsts ieņēmumu dienestā jāpiesakās kopā ar savu likumisko pārstāvi.

Valsts ieņēmumu dienests veiks laimējušā čeka un tā atbilstības čeku loterijas prasībām pārbaudi, un mēneša izlozes naudas balvu izmaksā 30 dienu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas. Naudas balvu izmaksā, izmantojot tikai bezskaidras naudas norēķinus. Ja laimējušais čeks neatbilst Čeku loterijas likuma prasībām, Valsts ieņēmumu dienests ir tiesīgs naudas balvu neizmaksāt un papildu balvu nepiešķirt! Laimētājs, kas Čeku loterijas likuma noteiktajā termiņā nav ieradies Valsts ieņēmumu dienestā un pieteicies laimesta saņemšanai, zaudēs tiesības saņemt naudas balvu vai papildu balvu.

Iespējams viens dubultuzvarētājs

Neatkarīgā jau rakstīja, ka jūlija čeku loterijai tika iesniegti 1 731 070 attaisnojuma dokumentu. Tas nozīmē, ka iespēja vinnēt lielo laimestu bija tikai vienam čekam no 1,7 miljoniem. Laimēt 5000 eiro bija nedaudz lielāka varbūtība, savukārt iespējamība iegūt īpašumā 100 eiro bija 1:34621. Pārlūkojot uzvarētāju sarakstu, atklājās, ka simts eiro uzvarētāju sarakstā divas reizes parādās telefona numurs ****9866. Iespējams, pirmie četri cipari šajā telefona numurā ir atšķirīgi. Taču, ja tas ir viens un tas pats tālruņa numurs, tad cik veiksmīgam gan ir jābūt, lai iekļūtu uzvarētāju sarakstā tik lielā konkurencē, vai arī cik daudz čeku, kvīšu vai biļešu ir bijis jāievada, lai palielinātu savas izredzes?

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro