Lembergs: Levits novadu reformas problēmu izliekas neredzam

Ventspils mērs Aivars Lembergs otrdien, 13. augustā, preses konferencē pauda neizpratni par to, ka Valsts prezidents Egils Levits nav izrādījis nekādu interesi par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvāto administratīvi teritoriālo reformu.

Kritizējot, ka VARAM, veidojot administratīvi teritoriālo reformu, nav ievērojusi Eiropas Padomes rekomendācijas par pašvaldību robežu grozīšanu, Lembergs piebilda arī to, ka no Levita nav vērojama pietiekama aktivitāte šajā jautājumā.

“Mani, protams, neteiksim, ka izbrīna, bet prezidents vispār neliekas ne zinis par šo jautājumu,” uzsvēra Lembergs.

Pēc politiķa sacītā, lai arī novadu reforma tieši neietilpst Levita kompetencē, robežu grozīšana ir samēra svarīgs jautājums, lai tam pievērstu uzmanību.

Tāpat politiķis norādīja, ka valdības lielākā kļūda ir tāda, ka tā nav noskaidrojusi, ko par novadu reformu domā iedzīvotāji. “Ir aizliegts veikt iedzīvotāju aptaujas, kas ir pilnīgā pretrunā ar Eiropas Padomes rekomendācijām, taisni otrādi, tur ir teikts, ka to vajag darīt,” piebilda Lembergs.

Viņš norādīja, ka viens no kritērijiem ir noskaidrot iedzīvotāju apmierinātības līmeni. “Tas arī nav izdarīts, bet, ja ir politiski mērķi, tad no politisko darboņu viedokļa viņi tās darbības vismaz var attaisnot,” uzsvēra Lembergs.

Kā zināms, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs ir noslēdzis konsultācijas ar pašvaldību deputātiem par sabiedriskai apspriešanai izvirzīto administratīvi teritoriālā iedalījuma modeli un paziņojis, ka nolēmis jaunajā pašvaldību kartē izveidot vēl vienu novadu. Līdz ar to pašvaldību skaits no 119 tiktu samazināts līdz 36, nevis 35, kā tika plānots sākumā.

Foto: Valsts kanceleja

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro