Čeku loterija notiek bez izložu un azartspēļu uzraugiem

Kaut arī čeku loterijas kopējais naudas balvu fonds šim un nākamajam gadam kopumā ir 680 000 eiro, neskaitot Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieka sarūpētās naudas balvas, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija šo izlozi neuzrauga. Finanšu ministrija gan ir pieprasījusi paskaidrojumus no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) par čeku loterijas likuma neievērošanu, proti, par izlozes rezultātu publiskošanu pirms laika.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis uzsver, ka Čeku loterijas likuma 1. panta 2. punktā skaidri teikts, ka to organizē VID un šī loterija nav ne Azartspēļu un izložu likuma, ne Preču un pakalpojumu loteriju likuma subjekts. Līdz ar to Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija nekādā veidā nav ar to saistīta un to neuzrauga. Tajā pašā laikā Finanšu ministrija ir pieprasījusi VID skaidrojumu par pirmajā čeku loterijā radušos kļūmi, kuras dēļ izlozes rezultāti bija īslaicīgi pieejami divas dienas pirms rezultātu paziņošanas. Izvērtējot saņemto informāciju, Finanšu ministrija lems, vai nepieciešami papildu pasākumi.

«Čeku loterijas likums skaidri nosaka, ka informāciju par mēneša izlozē laimējušajiem čekiem publisko, citstarp nodrošinot arī šajā likumā noteiktās informācijas publicēšanu čeku loterijas tīmekļvietnē katra nākamā mēneša otrās nedēļas svētdienā, bet par gada izlozē laimējušajiem čekiem – nākamā gada februāra trešās nedēļas svētdienā. Ir nepieņemami, ka īslaicīgi informācija bija publiski pieejama divas dienas pirms izlozes rezultātu paziņošanas. Likums ir jāievēro gan Valsts ieņēmumu dienestam, gan izlozes organizatoram, kas ir ārpakalpojuma sniedzējs. Pēc papildu informācijas saņemšanas izvērtēsim, vai nepieciešams kaut ko vēl papildus pieprasīt vai veikt, lai šādi gadījumi neatkārtotos,» Neatkarīgajai uzsvēra A. Jarockis.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka aizvadītās piektdienas rītā – divas dienas pirms izziņotās izlozes – čeku loterijas rezultāti parādījās čeku loterijas mājaslapā. Pēc Neatkarīgās jautājuma VID, vai tie ir īstie uzvarētāji, laimētāju saraksts zibenīgi pazuda.

Čeku loterijas tehniskais nodrošinātājs SIA Mobilly čeku loterijas uzvarētāju publiskošanu divas dienas pirms izlozes skaidroja ar tehnisku kļūmi. 9. augustā tikusi veikta procedūra, kurā sistēmas algoritms nepareizi noteica, vai konkrētās dienas datums un laiks ir pirms vai pēc aprēķināta rezultātu publicēšanas datuma. Tas bijis iemesls, kāpēc piektdien no rīta uz īsu mirkli tīmekļa vietnē cekuloterija.lv parādījās visi loterijas rezultāti.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro