Lembergs: Valstī neviens neatbild par to, ka reizi trijos gados kāda banka “aiziet pa burbuli”

Latvijā izveidotā banku sistēma funkcionē nedroši un neefektīvi, bet neviens par to neatbild, komentējot ziņu, ka PNB banka tiesā apstrīdēs lēmumu par darbības apturēšanu, intervijā RīgaTV24 sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Tātad valsts izdot atļauju bankas darbībai, valsts uzrauga un valsts saka, ka visu banku darbība atbilst noteiktai kārtībai un ka tās visas ir drošas. Un bankas, savukārt, spiež, lai maksimāli izmanto to pakalpojumus un lai minimāli tiktu izmantota skaidra nauda,” skaidroja politiķis.

“Tad pēkšņi pienāk ziņa, ka Krājbanka ir ciet – Raimonds Pauls zaudējis lielu naudu, daudzi citi zaudējuši lielu naudu, tai skaitā valsts iestādes un pašvaldības. Kurš par to atbild? Kuras amatpersonas atbild, ka tā informācija, ko mums visiem deva valsts, ka ar bankām viss ir kārtībā, izrādījās nepatiesa?” komentēja Lembergs.

“Pēc brīža ABLV banka – atkal aiztaisa ciet. Kurš par to atbild? Tur kāds glabāja naudu, un izrādījās, ka valsts viņam sameloja,” norādīja politiķis.

Tas pats esot attiecināms uz PNB banku. “Atkal pensionāri – tur visiem stress, jāstāv rindā, ir kādas juridiskas un fiziskas personas, kurām tā nauda ir lielāka – tie to naudu zaudēja. Un kurš par to atbild? Tāds ir jautājums,” izteicās Lembergs.

“Valstī neviens neatbild par to, ka Latvijas banku sistēmā regulāri – reizi trijos gados – viena banka “aiziet pa burbuli”,” uzsvēra Lembergs, skaidrojot, ka “izveidotā banku sistēma Latvijā funkcionē nedroši, neefektīvi un kādam par to ir jāatbild.”

Kā zināms, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien, 29. augustā, aiz slēgtām durvīm skatīs Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) iesniegto “PNB bankas” maksātnespējas pieteikumu.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro