Lembergs: Valdībā reformas tiek virzītas bez aprēķiniem un dokumentiem. Vai tas ir normāli?

Mēs neesam redzējuši nevienu valdības dokumentu par gaidāmajām reformām – vai tā būtu izglītības vai nodokļu reforma, – šādu dokumentu vienkārši nav, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Vērtējot vairākas valdības virzītās reformas, Lembergs norāda, ka neviena no tām nav padziļināti analizēta – nevienai no tām pat nav uzrakstīts dokuments, kas to pamatotu, analizētu un prognozētu tās rezultātu.

“Piemēram, runājot par izglītības reformu, jūs painteresējaties, kur ir kāds dokuments, kur uzrakstīts, kas tā ir par reformu. Kur ir aprakstīta tagadējā situācija un izanalizēta. Tāds dokuments nepastāv. Ir tikai kaut kādi slaidi. Tā pat doktora vai maģistra darbā nav. Bet vai tad [ar slaidiem] ir iespējams aizstāvēt maģistra darbu?” salīdzināja politiķis.

“Tās ir vienkārši šausmas. Un, kad tu saki, ka tā taču nedrīkst bez aprēķiniem virzīt reformu, uz mani skatās kā uz idiotu. Un es nesaprotu – viņiem ir taisnība, vai tomēr man? Goda vārds! Un tas tā turpinās gadu desmitiem. Un viss kļūst arvien sliktāk un sliktāk,” norādīja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, kad tiek stāstīts par reformām, nepieciešams uzreiz pajautāt, kur var izlasīt reformas dokumentu. “Un atrodiet, piemēram, dokumentu par nodokļu reformu Latvijā. Atrodiet šādu dokumentu. Vai Veselības aizsardzības reformā, atrodiet tādu dokumentu! Ja atradīsies, došu balvu,” izteicās politiķis.

Foto: Valsts kanceleja

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro