Lembergs: Izstrādājot novadu reformu, valdība demonstrē dubultus standartus

Atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ziņojumam Liepāja, Daugavpils un Rēzekne ne ar ko neatšķiras no republikas pilsētām Ventspils un Jelgavas, komentējot ziņu, ka koalīcijas partijas vienojušās šīs trīs pilsētas tomēr neapvienot ar apkārtējiem novadiem, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Viņš informēja, ka Ministru kabinetā ir apstiprināts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ziņojums, kurā noteikti kritēriji pašvaldību veidošanai. “Atbilstoši šiem kritērijiem ne Liepāja, ne Daugavpils, ne Rēzekne neatšķiras no Ventspils un Jelgavas,” uzsvēra Lembergs.

“Tur ir skaidri pateikts, ka republikas pilsētas nevar pastāvēt vienas pašas un tās jāpievieno novadiem, un jāpiešķir pagasta nozīme jeb tāds pats statuss. Jo, ja to neizdara, tad iedzīvotāju skaits turpinās samazināties vai, citiem vārdiem, tiek apgalvots, ka visas Liepājas, Daugavpils, Rēzeknes, Jelgavas un Ventspils sievietes šobrīd nedzemdē bērnus, jo viņas gaida, kad šīs pilsētas tiks pievienotas novadam. Un tad, kad Ventspils pilsētu pievienos novadam, visas sievietes dzemdēs daudz aktīvāk,” komentēja Lembergs.

“Mēs uzstādījām jautājumu, uz ko bāzējas šāds valdības apgalvojums, ka sievietes gaida, kad Ventspili pievienos novadam, un tad viņas dzemdēs? Mēs tādu atbildi nesaņēmām, un tagad iznāk tā, ka tikai Ventspils un Jelgavas sievietes gaida šo pievienošanās brīdi, ka Daugavpils sievietes ir pārdomājušas,” ironizēja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, šie noteikumi paredz, ka iedzīvotāju dabiskais pieaugums palielināsies. “Lai, protams, būtu šī te pozitīvā bilance, valdība apgalvo, ka cilvēki mirst agrāk, tāpēc, ka Ventspils, Liepāja, Daugavpils, Jelgava un Rēzekne nav pievienotas novadiem. Ja pievienos, tas efektīvi ietekmēs cilvēku veselību, ka viņi dzīvos būtiski ilgāk,” turpināja politiķis.

“Taču no vakardienas izrādās, ka cilvēki dzīvos ilgāk Liepājā, Daugavpilī un Rēzeknē pat tad, ja viņus nepievienos novadiem. Kāpēc tieši tādas izmaiņas? Mēs nezinām, un, protams, mēs tādu jautājumu uzstādīsim, jo var jau būt, ka tādas zāles, kas pagarinās dzīves ilgumu, var iedod Ventspils senioriem? Un tās pašas zāles, kuras iedod liepājniecēm, daugavpilietēm un rēzeknietēm, un kuras daudz aktīvāk dzemdē, tik tiešām nevar iedot arī ventspilniecēm? Es saprotu, ka tādas zāles ir izdomātas un ar valdības lēmumu ir piešķirtas Liepājas, Daugavpils un Rēzeknes sievietēm.

“Lūk, kādu stulbumu var sarakstīt valdība un ar prezidenta akceptu virzīt uz Saeimu,” rezumēja Lembergs.

Kā zināms, otrdien, 15. oktobrī, Ministru kabinetā izskatīja VARAM sagatavoto likumprojektu “Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums”, kurā līdzšinējo 119 pašvaldību vietā piedāvāts jaunais, precizētais, administratīvi teritoriālais iedalījums ar 39 pašvaldībām.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro