Lembergs: Bordāns kā tieslietu ministrs ir cietis kaunpilnu fiasko

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), izsakot neuzticību ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, ir apliecinājis, cik vājš un nekompetents viņš ir kā jurists, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Tieslietu ministrs, kurš vada Tieslietu ministriju, kur strādā neskaitāmi juristi, apgalvo, ka ģenerālprokurors ir pārkāpis likumu un tāpēc būtu atlaižams. Likums par prokuratūru paredz tādu variantu, ja ģenerālprokurors ir pārkāpis likumu, tad viņš ir atlaižams. Ja tieslietu ministrs saka, ka konkrētā amatpersona ir pārkāpusi likumu, nevar būt, ka viņš runā no zila gaisa, pareizi? Un aiz viņa stāv visi juristu simti, kuri strādā Tieslietu ministrijā un saņem no budžeta naudu. Mēs taču ticam tieslietu ministram, ja viņš saka, ka ir pārkāpts likums, vai ne? Bet notiek pārbaude un Augstākās tiesas (AT) plēnums vienbalsīgi secina, ka pārkāpumu nav, ka Bordāns kā tieslietu ministrs ir melojis,” secināja Lembergs.

Viņš uzsvēra, ka neviens AT tiesnesis nav atbalstījis Bordāna pozīciju. “Nu tad kā? Bordānam var ticēt, kad viņš ver muti? Bordānam nevar ticēt. Tas ir kaunpilns fiasko, ko ir cietis Bordāns,” uzskata Lembergs.

“Viņš ir it kā jurists. Bet tas tikai norāda, cik Bordāns ir vājš, nekompetents kā jurists. Visdrīzāk viņš to savu diplomu ir nopircis, jo nevar būt, ka ar tik vājām zināšanām var saņemt diplomu,” izteicās Ventspils mērs.

Kā zināms, Augstākās tiesas plēnumā vienbalsīgi nolemts, ka nav pamata ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atlaišanai no amata.

Senatore Marika Senkāne, kura bija pilnvarota veikt pārbaudi par deputātu pieprasījumā norādītajiem faktiem, savā ziņojumā konstatēja, ka tajā norādītie pārkāpuma fakti pārbaudes gaitā nav guvuši apstiprinājumu.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro