Lembergs: Augstākās tiesas lēmums netieši apliecina, ka Bordāns nav necik gudrs

Augstākās tiesas plēnums, lemjot, ka nav pamata ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atlaišanai no amata, apliecinājis, ka tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ir aprobežots stulbenis, žurnālistiem izteicās Lembergs.

“Tieslietu ministrs, kurš vada Tieslietu ministriju, kurā strādā neskaitāmi juristi, apgalvo, ka ģenerālprokurors ir pārkāpis likumu un tāpēc būtu atlaižams. Likums par prokuratūru paredz tādu variantu, ja ģenerālprokurors ir pārkāpis likumu, tad viņš ir atlaižams. Ja tieslietu ministrs saka, ka konkrētā amatpersona ir pārkāpusi likumu, nevar būt, ka viņš runā no zila gaisa, pareizi? Un aiz viņa stāv visi juristu simti, kuri strādā Tieslietu ministrijā un saņem no budžeta naudu. Mēs taču ticam tieslietu ministram, ja viņš saka, ka ir pārkāpts likums, vai ne? Bet notiek pārbaude un Augstākās tiesas (AT) plēnums vienbalsīgi secina, ka pārkāpumu nav, ka Bordāns kā tieslietu ministrs ir melojis,” secināja Lembergs.

“Tas ir kaunpilns fiasko, ko ir cietis Bordāns,” uzskata Lembergs.

Pēc viņa sacītā, AT plēnuma lēmums apliecina to, cik Bordāns kā jurists ir vājš un nekompetents. “Visdrīzāk viņš to savu diplomu ir nopircis, jo nevar būt, ka ar tik vājām zināšanām var saņemt diplomu. Arī zvērināta advokāta diplomu viņš, visticamāk, ir nopircis. Jūs uz viņu paļaujaties, bet izrādās, ka viņš ir stulbs, aprobežots politiķis,” uzsvēra Lembergs.

Kā zināms, Augstākās tiesas plēnumā vienbalsīgi nolemts, ka nav pamata ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atlaišanai no amata.

Senatore Marika Senkāne, kura bija pilnvarota veikt pārbaudi par deputātu pieprasījumā norādītajiem faktiem, savā ziņojumā konstatēja, ka tajā norādītie pārkāpuma fakti pārbaudes gaitā nav guvuši apstiprinājumu.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro