Lembergs: Konkurences padome izliekas neredzam naudas piešķiršanu valsts medijiem bez jebkāda konkursa

Valstij vispār nav vajadzīgs neviens medijs, jo tirgus ekonomikā jautājumi par valsts pasūtījumu tiek organizēti konkursa kārtībā, komentējot ziņu, ka valdību veidojošās partijas panākušas vienošanos par 500 000 eiro atvēlēšanu komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kā arī apliecinājušas atbalstu iecerei novirzīt papildu miljonu eiro sabiedriskajiem medijiem, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Pēc viņa domām, finansējums medijiem ir jāveido kā valsts pasūtījuma fonds. “Visiem pasūtījumiem visos medijos ir jābūt mērķtiecīgi orientētiem, nevis virzītiem uz politisko propagandu,” norādīja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, politiskie raidījumi valstī vispār nav jāveido. “Tie, kas veido valsts televīzijā šos politiskos raidījumus, ir politiski angažēti žurnālisti, kuri pilda valstī pie varas esošo pasūtījumu. Vienai daļai ir iespēja pasūtīt, otrai daļai nav šīs iespējas,” skaidroja Lembergs.

Viņš uzsvēra, ka valsts, piemēram, dod naudu kultūras, izglītojošo, sporta raidījumu veidošanai un tāpat būtu jāveido arī diskusiju platformu radījumi. “Varbūt arī kādi privāto projektu konkursi. Tie var būt arī diskusiju raidījumi. Un attiecīgi valsts kā pasūtītājs uzrauga, vai šis pasūtījums tiek pildīts atbilstoši konkursa iepirkumam. Šobrīd valsts televīzija un valsts radio saņem valsts pasūtījumu bez konkursa. Tā vispār nedrīkst būt,” ir pārliecināts politiķis.

“Domāju, ka visa nauda ir jāliek uz iepirkumiem. Tad to saņems privātie mediji. Tur naudas ir ļoti daudz. Protams, privātie piesaista arī reklāmu. Ko viņi tur reklamē, tam nav nozīmes. Kas maksā, tas arī reklamē to, ko viņš grib. Tā ir tirgus ekonomika,” uzsvēra Lembergs.

“Ar ko valsts atšķiras no pašvaldības? Es neaģitēju, jo mums nepieder neviens medijs, bet domāju, ka te jābūt vienādai pozīcijai. Un tad, kad runā par pašvaldību, runā par konkurenci, ka ir iejaukšanās konkurencē. Piekrītu. Kā dod naudu bez konkursa valsts televīzijai un valsts radio? Vai tas nekropļo konkurenci? Kur ir Konkurences padome? Kam pieder Konkurences padome? Valstij, valdībai. Kāds tur bija tas teiciens? Roka roku mazgā, abas baltas. Un tie tik dod naudu ne konkursa kārtībā. Bet ja mēs kaut ko ne konkursa kārtībā paņemsim? Speciāli pat izmainīja likumu. Konkurences padome ir politiskās izrēķināšanās instruments ar uzņēmējiem un nepaklausīgām pašvaldībām,” uzskata Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro