Lembergs: Latvijas amatpersonas ir pieradušas staigāt ar līku muguru un klanīties

Atsakoties no dalības “Nord Stream 2″ gāzesvadu būvniecībā Latvija demonstrē tuvredzīgu politiku, par kuras sekām maksās visa tauta, intervijā radio Super FM norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Kā zināms, Dānija oktobra beigās atļāva būvēt Krievijas—Vācijas gāzesvadu “Nord Stream 2” caur savu ekonomisko zonu Baltijas jūrā.

Politiķis atgādināja, ka arī Ventspils osta un divi tajā strādājošie termināļi bija saņēmuši piedāvājumu iesaistīties “Nord Stream 2” gāzesvadu vidējā posma būvniecībā, nodrošinot cauruļu uzglabāšanu un piegādi caur Ventspils ostu, taču Latvijas valdība no šīs iespējas atteicās.

“Latvijai bija iespēja nopelnīt, bet Latvijas valdība, pamatojoties uz amerikāņu lūgumu, no šīs iespējas atteicās,” uzsvēra Lembergs.

Pēc viņa sacītā, Ventspils tā dēļ zaudēja 20 miljonus eiro, kas nepārprotami ir liels trieciens Ventspils ekonomikai, savukārt Latvijas zaudējums mērāms 100 miljonos eiro.

“Tagad nopelnīs somi, zviedri, vācieši, dāņi. Bet mēs esam tik bagāti, ka varam atteikties no naudas par labu nabadzīgajām Amerikas Savienotajām Valstīm, neprasot nekādu kompensāciju,” komentēja Lembergs.

“Es uzskatu, ka tā ir tuvredzīga politika, kas vērsta pret valsts interesēm,” uzsvēra Lembergs.

“Bet cilvēki ir pieraduši staigāt ar līku muguru un klanīties – vispirms austrumos, tagad rietumos. Diemžēl par to visu maksās tauta,” rezumēja Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro