Opozīcija skandalējas par eksmēra Salceviča apbalvošanu

Jēkabpilī skandāls – no pozīcijas opozīcijā iekļuvušie politiķi, tostarp pavasarī gāztais mērs Raivis Ragainis publiski apstrīdējis pilsētas Apbalvojumu piešķiršanas komisijas lēmumu piešķirt Jēkabpils Goda pilsoņa titulu Leonīdam Salcevičam.

20 sekmīgi gadi domes priekšsēdētāja amatā ir liels un vēlētāju atzīts darbs. Arī pēdējās vēlēšanās viņš saņēma lielāko balsu skaitu. Tāpēc Leonīda Salceviča pieteikšana pilsētas apbalvojumam ir likumsakarīga. Turpretim politisko oponentu greizsirdība – visnotaļ neglīta.

Salceviču apbalvošanai pieteica arī pērn, taču toreiz uz neilgu laiku pie varas tikušais mērs Ragainis viņa kandidatūras virzīšanu nav pieļāvis. Tagad Ragainis kā ierindas deputāts vairs neko nevar ļaut vai neļaut, taču komisijai taisnoties gan liek. Un tas diskreditē arī pašu apbalvojumu – pilsētas Goda pilsoņa titulu. Apbalvojumu komisijā darbojas Jēkabpils sabiedrības pārstāvji – lēmumu pieņem ne tikai politiķi, bet arī godāta rakstniece, ārsts, mācītājs, uzņēmējs. Kopumā astoņi cilvēki. Salceviča kā ilggadēja pilsētas vadītāja nopelnus neviens no viņiem neapstrīd. Jā, komisijā kopš tās dibināšanas pirms 18 gadiem, ir arī pats Salcevičs, taču attiecībā uz sevi viņš lēmumu nepieņēma. Ētisku apsvērumu dēļ sēdē nepiedalījās. Taču tas neliedz opozīcijai apgalvot pretējo. Deputātu Raivja Ragaiņa un Līgas Kļaviņas izplatītajā atklātajā vēstulē teikts, ka Salcevičs ar pašreizējā mēra Aivara Krapa starpniecību piešķir apbalvojumu pats sev. «Uzskatām, ka šāda domes vadības rīcība diskreditē Jēkabpils Goda pilsoņa nosaukumu. Iedzīvotāji pat saka – pilsēta ir bez rītdienas, jo esam zaudējuši jebkādus ētisko orientieru pamatus, kas neveicina ne jēkabpiliešu lokālpatriotismu, ne vēlmi iesaistīties pilsētas nākotnes veidošanā.» Var jau būt, ka eksmēra Salceviča plašā apbalvojumu klāsta, tostarp Atzinības krusta, papildināšana ar vietējo atzinības simbolu, kādam patiešām atņēmusi «ētisko orientieru pamatus», lai kas ar šo kalambūru būtu domāts. Taču Salcevičs pats uzskata, ka drīzāk apbalvojumu diskreditē tieši šī publiskā iztirzāšana un ķīvēšanās personiska politiskā aizvainojuma dēļ. Arī apbalvojuma piešķiršanas komisijas locekļi tagad spiesti taisnoties – slavē Salceviču un kaunina Ragaini. Neglīts skandāls, kas pilsētniekiem par 18. novembrī plānoto eksmēra apbalvošanu liks nevajadzīgi vīpsnāt.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro