Lembergs par mediķu algām: Tas ir nevis solījums, bet vienbalsīgs Saeimas lēmums, kas jāpilda

Valdībai par mediķu algām ir jāpilda Saeimas vienbalsīgi pieņemtais lēmums, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Kas attiecas uz mediķu algām – tas ir šī parlamenta nevis solījums, bet vienbalsīgs balsojums. Šis parlaments nolēma, ka darba samaksa [mediķiem] jāpalielina pa 20%. Šobrīd pielikums ir tikai 10% vai pat mazāk,” izteicās Lembergs.

“Ir jāpilda parlamenta lēmums. Pie varas ir parlamenta vairākums. Viņiem ir jāpilda pašu pieņemtais lēmums, kas tika pieņemts pirms nepilna gada,” norādīja politiķis.

“Katram jāsaprot, kur ir problēma. Kāda jēga slimnīcai, ja tur nav mediķu? Nu, kāda ir jēga? Šobrīd Latvijā nav pietiekami ne ārstu, ne medmāsu, to skaits turpina samazināties. Tie, kas tagad beidz rezidentūru, visi zina ne tikai latviešu un krievu valodu, bet ļoti labi zina arī kādu no Eiropas Savienības valodām – angļu, vācu vai franču. Līdz ar to viņiem ir visi priekšnoteikumi un jaunos mediķus Eiropa uzņems ar atplestām rokām, nodrošinās ar labu darbu un labu darba samaksu,” norādīja Lembergs.

“Tā nav kaut kāda spēlēšanās. Gribu dodu, negribu – nedodu. Vai nu ir medicīna, vai nav medicīnas,” uzsvēra Lembergs.

Jau vēstīts, ka nepanākot vienošanos par atalgojuma garantiju izpildi, mediķi plāno turpināt protestēt un visā Latvijā rīkos akciju “Nolaid karogu, iededz sveci!”, no 8. novembra līdz 13. novembrim lielākajām slimnīcām, ģimenes ārstu praksēm un citiem aizdedzot sveces, kā arī pusmastā nolaižot valsts karogu.

Savukārt, ja Saeima nobalsos par esošo budžetu, nepaaugstinot finansējumu veselības aprūpes nozarei, tad tiks sākta parakstu vākšana par priekšlaicīgu Saeimas atlaišanu, uzsvēris LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris, piebilstot, ka parakstu vākšana notiks elektroniski.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro