Lembergs par finansējumu partijām: Kurš tic, ka valdošā koalīcija atteiksies no astoņas reizes lielākas algas?

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), virzot ieceri par finansējuma palielināšanu politiskajām partijām, galvenokārt jau domā par sevi, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Likumā ir ierakstīta valsts apņemšanās pielikt pie algas pedagogiem, bet tas nav izdarīts. Mediķiem nav izdarīts. Izdarīts tikai Ministru prezidentam un Saeimas deputātiem – tiem gan ir pielikts pie algas. Šajos apstākļos astoņas reizes palielināt finansējumu partijām, pie tam partijām lemjot pašām par sevi, ir absolūti amorāli,” sacīja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, cita situācija būtu, ja būtu lemts palielināt finansējumu partijām pakāpeniski un tas attiektos uz nākamajā Saeimā ievēlētajām partijām. “Tad tas būtu korekti,” piebilda politiķis.

“Tagad jau šīs partijas un Bordāns tai skaitā, lemj par sevi. Viņš jau tur partijā ir boss, un tagad vēl astoņas reizes vairāk naudas – jūs paši saprotat, tā nauda jau ir priekš Bordāna. Ja viņam astoņas reizes pieliek pie algas, viņš ir pārlaimīgs,” norādīja Lembergs.

Komentējot ziņu, ka Bordāns pārmet, ka lielākoties pret partiju finansēšanu iestājas Lembergs, politiķis norādīja, ka tas ir absurdi apgalvot, ka 12 tūkstoši cilvēku, kas platformā “ManaBalss” nobalsojuši par partiju finansējuma pieauguma atlikšanu, ir viņa cilvēki. “Bet Bordāns tā apgalvo. Es katram no tiem 12 tūkstošiem esmu pazvanījis? Muļķības. Paši sorosisti ieviesa šo platformu, nu tad esiet tik laipni un skatiet šo iniciatīvu,” norādīja politiķis.

“Es finansējuma palielināšanu partijām neatbalstu. [..] Ne velti Bordāns man par to uzbrūk. Skolotājiem algas likmes pielikums ir 40 eiro. Kas ir 40 eiro? Faktiski reālā darba alga jau nepieaugs. Tam naudas nav, bet turpat 5 miljoni eiro partijām ir. Noņemiet no turienes un pārdaliet, bet viņi rīkojas pēc pieejas “mums ir vara, mēs gribam piešķirt naudu, mēs piešķirsim,” komentēja Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro