Lembergs: Situācija ar Latvijas attīstības plānošanas dokumentu izstrādi ir izveidojusies neloģiska

Administratīvi teritoriālās reformas dēļ paredzams, ka pašvaldības Latvijas attīstības plāna projektu izstrādās ar trīs gadu novēlošanos, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Gan Ventspils pašvaldība, gan arī Latvijas Tranzīta biznesa asociācija un arī citas nevalstiskās organizācijas, kurās arī es ņemu dalību – visi strādā un analizē Latvijas attīstības plāna projektu 2021.–2027. gadam. Tagad novembrī beigsies tā apspriešana. Mēs esam izteikuši no Ventspils pilsētas domes puses un arī no asociācijas puses savus ieteikumus un kritiskas piezīmes, kā arī rekomendācijas,” skaidroja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, likums paredz, ka pašvaldības varēs izstrādāt savus attīstības plānus pēc vēlēšanām 2021. gadā, kas nozīmē, ka pilsētām un novadiem attīstības plānošanas dokumenti tiks izstrādāti ar trīs gadu novēlošanos. “Mēs šo te ceļu neiesim, jo ir iespēja apiet likumu, un mēs to arī darīsim. Pilsēta nevar dzīvot bez attīstības plāna, un tam ir jābūt gatavam obligāti nākošgad. Kā mēs viņu nosauksim? Tas jau ir cits stāsts. [..] Jebkuras muļķības vairumā gadījumu var apiet,” norādīja politiķis.

Ne reizi vien Lembergs ir runājis par to, ka šobrīd esošā situācija ar Nacionālo attīstības plānu ir neloģiska, jo saistībā ar novadu reformu ir aizliegts izstrādāt ilgtermiņa attīstības plānus. “Tagad sanāks, ka attīstības plāns tiks izstrādāts no augšas, ignorējot, ka tas tomēr attiecas uz konkrētu pilsētu un novadu un skar iedzīvotāju ilgtermiņa intereses. Šāda tikai no augšas veidota attīstība plānošana nekad vēl nav bijusi. Līdz ar to šobrīd sabiedriskā apspriešana ir fikcija, jo neviens ar mums par šo tēmu vispār nav runājis un interesējies,” piebilda politiķis.

Kā zināms, lai kopīgi izraudzītos Latvijas turpmāko attīstības ceļu, Pārresoru koordinācijas centrs publiskai apspriešanai izziņojis Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2021.–2027. gadam pirmo redakciju un aicinājis izteikt viedokli par to.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro