Lembergs par Pūces sievas iecelšanu SIF vadībā: Jautājums ir nevis par ministra iejaukšanos, bet Kariņa iespējamo līdzdalību

Sabiedrībā sašutumu raisījusi ziņa, ka Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) padome apstiprinājusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP!) sievas Zaigas Pūces kandidatūru SIF sekretariāta direktora amatam. Sabiedrību satraucis fakts, ka, iespējams, ministra sievai darbu sarūpējusi valdība, un vai to nevarētu uzskatīt par interešu konfliktu?

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem par šo tēmu, Ventspils mērs Aivars Lembergs norāda, ka, lai arī tas izskatās pēc interešu konflikta, tas tāds formāli nav.

“Es domāju, ka formāli interešu konflikts šeit nav, jo Sabiedrības integrācijas fonds ir pakļauts Valsts kancelejai, līdz ar to SIF vadītājs ministram nekādā veidā pakļauts nav un formāli viņš nevar ietekmēt ne konkursa nolikumu, ne tā rezultātus,” komentēja Lembergs.

Tajā pašā laikā cits esot jautājums par to, kādas ir faktiskās attiecības starp konkursa žūriju un, piemēram, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV). “Protams, Kariņš ir premjers. Deva viņš norādījumus? Nedeva norādījumus? To es nevaru nokomentēt,” piebilda politiķis.

Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka nevar būt situācija, ka ministra sieva nevar atrast darbu valsts pārvaldē tikai tāpēc, ka viņas vīrs ir valdībā. “Tas nu pareizi nebūtu,” uzskata Ventspils mērs.

“Te ir svarīgi, vai Kariņš iejaucās šajā procesā vai neiejaucās, un vai tajā iejaucās citas amatpersonas,” pauda Lembergs.

Kā zināms, konkurss noritēja trijās kārtās un tajā pieteicās 28 pretendenti, no kuriem Zaiga Pūce visās konkursa kārtās guva visaugstāko vērtējumu un ar vienbalsīgu pretendentu atlases komisijas atbalstu kļuva par konkursa uzvarētāju.

Pašlaik Pūce ir biedrības “Ascendum” valdes priekšsēdētāja, un šajā amatā strādā jau kopš 2011. gada.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro