Lembergs: Ar ASV sankcijām piesedz JKP plānus privatizēt Latvijas ostas

ASV piemērotās sankcijas ir aizsegs tam, lai Jaunā konservatīvā partija (JKP) varētu īstenot savus plānus privatizēt Latvijas ostas, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Es aicinu tos, kuriem tas jautājums interesē un ja kādam ir šaubas par mana teiktā patiesumu, pārbaudīt Jaunās konservatīvās partijas izplatītajos dokumentos rakstīto. Bordāns laikā, kad bija premjera amata kandidāts, izvirzīja savas darbības programmu, un tur bija teikts – pirmkārt, pārņemt lielās ostas valsts īpašumā, tālāk – izveidot valsts kapitālsabiedrības un trešais bija privatizēt. Tas bija ierakstīts pirms gada un šobrīd tiek būtībā darīts tas, kas tika paredzēts,” norādīja Lembergs.

Politiķis uzsvēra, ka par to liecina fakts, ka sankcijas noteiktas pret valsts iestādi – Ventspils brīvostas pārvaldi. “Un tālāk jau valdība ir pateikusi, ka viņa to pārņem, bet brīvosta jau ir valsts, tur neko nevar pārņemt. Atšķirība ir tikai tajā, cik pārstāvju no domes un cik no valsts,” skaidroja Lembergs, norādot, ka ja brīvostas pārvalde kļūst par kapitālsabiedrību to var privatizēt.

Tāpat par JKP plāniem liecina fakts, ka valsts plāno pārņemt ne tikai Ventspils, bet arī Rīgas ostu, savukārt Liepājas ostu lemts neaiztikt.

“Kāds sakars Lembergam ar Rīgu? [..]. Savukārt Liepāja ir cita politiskā mērce. Tur pie varas ir valdošā koalīcija, līdz ar to viņi savējos nemet āra. [..]. Tā kā viss iet pēc Jaunās konservatīvās partijas plāna, ko viņi arī neslēpj,” norādīja Lembergs.

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstījusi grozījumus likumā par ostām, kas paredz Rīgas un Ventspils brīvostu pārņemšanu valsts pārvaldībā.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro