“Saskaņai” apstrīdēs VARAM rosinājumu Rīgā rīkot ārkārtas vēlēšanas

Problēmas ar atkritumu apsaimniekošanu Rīgā radījusi pati Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja partijas “Saskaņas” Saeimas frakcijas un partijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Pēc viņa sacītā, VARAM pārmet Rīgas domei pati savu neizdarību. “Vai tā ir muļķība, paviršība vai saspēle ar Rīgas domes opozīciju. Rīgas dome izstrādāja saistošos noteikumus kopā ar VARAM. Tad nāca Konkurences padomes protests, kurš vēl nav iztiesāts. Atkritumu sāgu Rīgā radīja pati VARAM. Tas ir vienkārši briesmīgi, cik nekaunīgi, pavirši un necienīgi rīkojas valdība,” sacīja Urbanovičs.

Politiķis uzsvēra, ka “Saskaņai” vērsīsies pie prezidenta un Satversmes tiesā, lai apstrīdētu VARAM rosinājumu Rīgā rīkot ārkārtas vēlēšanas.

“Valdībai kļūdu un neizdarību ir daudz. Ieteiktu Pūces kungam (“Attīstībai/Par!”) apdomāties. Viņš vēl nav uzvarējis vēlēšanās,” piebilda Urbanovičs.

Tāpat viņš norādīja, ka “Saskaņa” neatbalstīs likuma grozījumus, kas ļautu Rīgas domi ārkārtas vēlēšanās ievēlēt uz ilgāku termiņu par ierastajiem četriem gadiem, proti, uz pieciem. “Lai arī jebkurā gadījumā “Saskaņa” vēlēšanās Rīgā uzvarēs, minētie grozījumi ir necieņas izrādīšana pret Latvijas iedzīvotājiem un tos nekādi nevaram atbalstīt,” sacīja Urbanovičs.

Kā zināms, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā ir izstrādāts likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu. Jaunās RD vēlēšanu datums likumprojektā noteikts 2020. gada 29. februārī, bet atkarībā no Saeimas lēmuma tas var tikt precizēts.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce norāda: “Pēdējos astoņus mēnešus VARAM ir uzstājīgi vērsusi RD uzmanību uz pārkāpumiem sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma nodrošināšanā galvaspilsētas teritorijā. Šo astoņu mēnešu laikā Rīgā jau otro reizi iestājusies ārkārtējā situācija un pašvaldība nav pildījusi savas likumā noteiktās funkcijas. Rīgas domes darbība ir ne tikai nelikumīga, bet tā arī ir neatbilstoša sabiedrības interesēm un veicina tās neuzticību vietējo pašvaldību spējai strādāt likumīgi un vietējo iedzīvotāju interesēs kopumā.”

Līdz jaunā domes sasaukuma pirmajai sēdei likumprojekts paredz RD iecelt pagaidu administrāciju.

Valdība arī šodien vērtēs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, par ko gala lēmums būs jāpieņem Saeimā.

Foto: Saeimas kanceleja

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro