Lembergs par Ventspils brīvostu: Ja parādi komandē Jurašs, Strīķe un Bordāns, tad nekas labs nav gaidāms

Lai arī jaunais Ventspils brīvostas pārvaldnieks Andris Purmalis atstāj profesionālu iespaidu, maz ticams, ka brīvostas valde būs politiski neatkarīga, ņemot vērā, ka tur visu nosaka Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķi, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Jā būs tā, kā jaunais brīvostas pārvaldnieks teica, tad es varu pateikt, ka būs normāli. Jo to, ko viņš runāja, viņš runāja, kā saprātīgs, sakarīgs brīvostas vadītājs,” izteicās Lembergs.

Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka jaunais brīvostas pārvaldnieks nebūs galvenais lēmējs, jo ir četri pārstāvji no Krišjāna Kariņa valdības, tostarp viens no šiem pārstāvjiem ir Ģirts Valdis Kristovskis, kura pieeja, pēc Lemberga sacītā, esot “jo sliktāk Ventspilij, jo labāk!”.

“Bet tur valdē ir arī pragmatiski cilvēki. Kristovskis ir absolūti neadekvāts. Satiksmes ministrijas Juridiskā departamenta vadītāja ir profesionāls cilvēks, kas visu saprot, bet arī viņai ir savi norādījumi, kas jāpilda. Bet tie pārējie divi skatās, kā vispareizāk būtu,” norādīja politiķis.

Vienlaikus maz ticams esot tas, ka valde būs politiski neatkarīga. “Ja parādi komandē Jurašs, Strīķe un Bordāns – tad nekas labs tur nav gaidāms. Tur lietderība, saprātīgums, sadarbība – tādi jēdzieni neeksistē. Ir mūsējie, kuru interesēs ir jāstrādā un tad ir tie, kuri ir jāiznīcina. Viņiem pasaule sadalās divās daļās – baltie jeb Jurašs, Strīķe un Bordāns un sliktie – Lembergs un daudzi citi,” JKP pieeju raksturoja Lembergs.

Jau ziņots, ka Ventspils brīvostas valde 13. decembrī atbrīvoja no amata ostas pārvaldnieku Imantu Sarmuli. Pāris dienas vēlāk Ventspils brīvostas valde lēma brīvostas pārvaldnieka amatā iecelt Andri Purmali.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro