Latvijas varas iestādes Lembergu joprojām nav iepazīstinājušas ar lēmumu par sankcijām

Juridiski sankcijas pret mani nepastāv, preses konferencē norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs, skaidrojot, ka Latvijas varas iestādes joprojām viņu nav iepazīstinājušas ar lēmuma saturu par viņam piemērotajām sankcijām, to apjomu, termiņiem un pārsūdzēšanas kārtību.

Komentējot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP!) vēstuli Ventspils pilsētas domes deputātiem un izpilddirektoram par nepieciešamību nekavējoties izvērtēt visus iespējamos netiešos riskus par ASV Ārvalstu aktīvu kontroles noteikto sankciju pret Aivaru Lembergu, ietekmi uz pašvaldības darbu, Lembergs norādīja, ka ne viņš, ne pilsētas dome nav informēta par ASV sankcijām.

“Pirmkārt, es neesmu informēts par nekādām ASV noteiktām sankcijām pret mani. No tā, kas ir rakstīts presē, es zinu, ka sankcijas it kā esot noteiktas pret mani, bet iepazīstināts es neesmu. Bet lēmumā ir teikts, ka sankcijas darbojas ASV teritorijā. Tā kā Latvija nav ASV teritorija, tad Latvijas teritorijā tam darboties nevajadzētu, ja vien Latvija nav pieņēmusi speciālu lēmumu attiecībā uz mani,” norādīja Lembergs.

Viņš turpināja, ka nav iepazīstināts ar Latvijas valsts varas iestāžu vai amatpersonu lēmumu par sankciju noteikšanu pret viņu kā Latvijas Republikas pilsoni. “Es tādu lēmumu neesmu redzējis, līdz ar to juridiski nekādas sankcijas nepastāv,” uzsvēra Lembergs.

Tāpat arī Ventspils pilsētas dome neesot iepazīstināta ar šādu lēmumu. “Līdz ar to man tagad minēt, nezinot, par kādam sankcijām iet runa, tā būtu tikai tāda spriedelēšana,” piebilda politiķis.

Pēc viņa sacītā, Ventspils pilsētas dome ir griezusies pie ministra Pūces ar aicinājumu iepazīstināt ar Latvijas valsts varas iestāžu vai amatpersonu lēmumu par sankciju noteikšanu, tai skaitā par to, kāds ir subjekts, sankciju saturs, apjoms, termiņi, nosacījumi un kontroles kārtība. “Tādu informāciju Ventspils pilsētas dome nav saņēmusi,” uzsvēra Lembergs.

Jau vēstīts, ka ASV Ārvalstu aktīvu kontroles birojs 9. decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas virknei personu un viņu organizāciju Eiropā, Āzijā un Latīņamerikā, tostarp pret Lembergu.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro