Lembergs: Viens no ASV sankciju mērķiem ir izdarīt spiedienu uz tiesu

ASV sankcijas var galvenokārt uztvert kā spiedienu uz tiesu, lai man tiktu liegtas tiesības uz aizstāvību, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Lembergs atgādināja, ka Latvijas Ģenerālprokuratūras rīcībā nav informācijas un dokumenti, lai pēc ASV paziņojuma par sankcijām pret viņu sāktu jaunu izmeklēšanu. “Tā kā faktu nekādu nav, informācijas nekādas nav, tad arī kriminālprocesa nekāda nav. Es uzrakstīju arī iesniegumu Ģenerālprokuratūrai un ātri saņēmu atbildi, ka pret mani kriminālprocesa nav, jo vienīgais veids, kā pret cilvēku var uzsākt darbību, ir iesākt kriminālprocesu. Cita varianta nav,” skaidroja politiķis.

“Ģenerālprokurors gan pateica, ka šīs sankcijas saistītas ar Rīgas apgabaltiesā esošo krimināllietu. Man tam ir jāpiekrīt, ka viens no šīs sankcijas mērķiem ir izdarīt spiedienu uz tiesu, lai tiesa neļauj maniem aizstāvjiem teikt aizstāvības runu un piespiest tiesai būt neobjektīvai, netaisnīgai un notiesāt mani pirmajā instancē. Faktiski viens no sankciju mērķiem tāds ir,” norādīja Lembergs.

Viņš arī citēja ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera sacīto, norādot, ka ģenerālprokurors uzskata, ka ASV paziņojums ir publiskā daļa un tajā galvenais akcents likts uz to, ka Rīgas apgabaltiesā ilgstoši atrodas Lemberga krimināllieta un tas, ka neraugoties uz apsūdzību un iztiesāšanu, konkrētā persona aktīvi darbojas uzņēmējdarbībā un pašpārvaldē.

“Apgabaltiesas tiesnesis gan ir paziņojis, ka tas neietekmēs lietu, bet man nav mazāko šaubu, ka šāda veida, milzīga propagandas mašīna un pasaules varenākās valsts paziņojumi, ka es esmu izdarījis noziegumu, kaut ko dos, jo viņi taču nenostāsies pret ASV,” uzsvēra Lembergs.

Tāpat viņš norādīja, ka arī tieslietu ministrs Jānis Bordāns izdara totālu spiedienu uz tiesu un tiesnešiem, lai ietekmētu tiesu un tā būtu neobjektīva un netaisnīga, kā arī nedotu iespēju realizēt viņa tiesības uz aizstāvību.

Kā zināms, Lembergs pieteicis noraidījumu Rīgas apgabaltiesas sastāvam, jo sankciju sakarā valsts augstākās amatpersonas – LR prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un Tieslietu ministrs Jānis Bordāns un citi ir piekritušas, ka viņš vainīgs un notiesājams. Rīgas apgabaltiesa gan nepieņēma Lemberga pieteikto noraidījumu tiesas sastāvam.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro