Lembergs: Cerības uz taisnīgu tiesu Latvijā varu aizmirst

Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ar saviem izteikumiem ir pārkāpuši manu nevainīguma prezumpciju, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Lembergs informēja, ka saistībā ar ASV piemērotajām sankcijām ir vērsies ar pieteikumu Satversmes tiesā. Viņš skaidroja, ka to ir darījis, jo, lai arī viņš ir sankciju subjekts, viņš nav saņēmis pat lēmumu par sankciju piemērošanu un nav ticis no Latvijas valsts puses iepazīstināts ar tām.

“Nav pateikts, kā šīs sankcijas var pārsūdzēt un nav nekādu iespēju uz aizstāvību. Redzēsim kā veiksies Satversmes tiesā, bet man šīs procedūras Latvijā jāiziet, jo nevaru vērsties ārpus Latvijas, kamēr es neesmu izgājis šīs procedūras,” skaidroja politiķis, vienlaikus piebilstot, ka uz Latvijas tieslietu sistēmu gan necer.

“Pēc manām domām ir pārkāpta mana nevainīguma prezumpcija no Latvijas Republikas prezidenta un premjera puses, kā arī no tieslietu ministra puses, jo viņi ir publiski piekrituši ASV Finanšu ministrijas apgalvojumam, ka es esmu piesavinājies valsts mantu. Viņi ir piekrituši tam, ka es esmu ņēmis kukuļus, ka es esmu devis kukuļus, ka es esmu veicis kādas nelikumīgas darbības saistībā ar valsts iepirkumiem. Šīs amatpersonas ir piekritušas šādiem apgalvojumiem, līdz ar to viņi ir piekrituši, ka esmu vainīgs šajos manis nepastrādātajos noziegumos. Pēc manām domām, tā viņi ir pārkāpuši manu nevainīguma prezumpciju, piekrītot šiem ASV Finanšu ministrijas apgalvojumiem,” uzsvēra Lembergs.

“Bet atkal man ir jāiziet zināmas procedūras, lai es varētu ar visiem šiem lielajiem kungiem cīnīties tiesiskuma ceļā. Es, protams, varu daudz maz cerēt ārpus Latvijas. Latvijā man cerības uz taisnīgu tiesu vispār nav iespējamas,” norādīja politiķis.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro