Lembergs: Administratīvi teritoriālā reforma balstīta uz politiskiem apsvērumiem

Neraugoties uz iedzīvotāju un deputātu iebildumiem, Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija nolēmusi tomēr apvienot Ventspils pilsētu un Ventspils novadu. Ventspils mērs Aivars Lembergs uz Saeimas sēdi neieradās, jo jau iepriekš prognozēja šādu iznākumu.

Lembergs jau iepriekš žurnālistiem norādīja, ka viņam uz Saeimu braukt nav jēgas, jo politiķi lēmumu ir pieņēmuši un no tā neatkāpsies.

“Šobrīd jebkādi kritēriji par pašvaldību jaunajām robežām un apmēriem ir atcelti un netiek ievēroti. Ir paziņots, ka lēmums būs politisks. Līdz ar to prognozēt, kāds lēmums tiks pieņemts, nav grūti,” izteicās Lembergs.

Tajā pašā laikā viņš atzina, ka Ventspils pilsētas un Ventspils novada pārstāvji šajā jautājumā padevušies nav un turpinās cīnīties par ventspilnieku un novadu iedzīvotāju interesēm. “Mums šajā jautājumā ir vienots viedoklis – mēs neatbalstām novadu un pilsētas apvienošanu,” piebilda Lembergs.

Viņš uzsvēra, ka novadu reformas autoriem – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) ir jāpierāda, kāds būs labums Ventspils pilsētas un novada ļaudīm.

“Ja viņi saka, ka tur būs labāks serviss, tad pasakiet, kur ir audits par tagadējo servisu pilsētā un novadā. Audita nav. Ja audita nav, tad, ko jūs runājiet?” par piemēru minēja Lembergs.

Kā zināms, Lembergs jau vairākkārt norādījis, ka neredz ieguvumus no iespējamās Ventspils pilsētas un novada apvienošanas.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro