Lembergs: Ja ģenerālprokurora amatam tiek meklēts izteikts karjerists un narciss – Juriss būs īstais

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ir ieinteresēts, lai prokurors Juris Juriss kļūtu par nākamo ģenerālprokuroru, žurnālistiem izteicās Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Raksturojot Jurisu, Lembergs norādīja, ka viņš “ir ļoti izteikts karjerists, narciss, tā kā šim amatam pilnībā atbilst”.

“Viņš varētu taisīt ļoti labu karjeru Padomju Savienībā 1937., 1938. gadā, kad vajadzēja atrast tautas ienaidniekus kaut kādā Krievijas apgabalā un nošaut. Viņš šim amatam ideāli atbilst. Tā kā Bordāns meklē ģenerālprokuroru, tad viņš ir ideāls. Labāku jūs neatradīsiet,” ironizēja Lembergs.

Pēc politiķa sacītā, Bordānam esot dažas tēmas, kurām viņš pievēršas katru mīļu brīdi – Lembergs un dažādi amati. “Un tagad viņš cīnās, lai ieliktu savu Augstākās tiesas priekšsēdētāju un ģenerālprokuroru,” norādīja Ventspils mērs.

“Tāpēc viņš piedāvā mainīt likumu, ko viņš arī panāks, un Tieslietu padomē no politikāņiem ir tieši no Jaunās konservatīvās partijas, un, protams, viņiem ir iespēja ar draudiem panākt, lai Tieslietu padome virzītu tādu ģenerālprokuroru, kāds ir vajadzīgs Bordānam un kompānijai. Un tas pats attiecas uz Augstākās tiesas priekšsēdētāju,” norādīja Lembergs.

Kā zināms, gada vidū beidzas ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera amata pilnvaru termiņš. Tas ir viņa otrais termiņš, tāpēc saskaņā ar likumu ir jāmeklē jauns ģenerālprokurors.

Visticamāk, šis process notiks pēc jaunas kārtības, jo Saeima šonedēļ otrajā lasījumā atbalstīja attiecīgos grozījumus Prokuratūras likumā, kas paredz, ka ģenerālprokurora amata kandidātu Saeimas balsojumam virzīs Tieslietu padome, izvēloties piemērotāko no atklātā konkursa dalībniekiem.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro