Rinkēvičs: ES daudzgadu budžetā Latvijas intereses vēl nav pilnībā ņemtas vērā

2020. gada 17. februārī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē, kurā tika apspriesta 2020. gada 20. februāra Eiropadomes diskusijas sagatavošana par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027.gadam.

E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija šobrīd analizē Eiropadomes prezidenta sagatavoto jauno piedāvājumu nākamajam ES daudzgadu budžetam. E. Rinkēvičs atzinīgi novērtēja Eiropadomes prezidenta komandas ieguldīto darbu un jauno piedāvājumu, uzklausot visu ES dalībvalstu intereses. “Lai gan jaunajā piedāvājumā ir zināmi uzlabojumi un tas uzskatāms par labu pamatu turpmākajām diskusijām, Latvija neuzskata, ka esam sasnieguši tādu punktu, kad varam teikt, ka mūsu intereses ir pilnībā ņemtas vērā. Līdz ar to Latvija turpmākajās sarunās par budžetu turpinās aizstāvēt savas intereses kohēzijas un lauksaimniecības politikas finansējuma sadaļām,” pauda E. Rinkēvičs.

Latvijas interesēs ir panākt laicīgu vienošanos par ES daudzgadu budžetu, kas palīdzētu uzsākt fondu programmēšanu, veicinātu savlaicīgu projektu realizāciju un nodrošinātu ES investīciju nepārtrauktību Latvijā. Latvijas prioritātes sarunās nav mainījušās – breksita kontekstā nepieļaut būtisku finansējuma samazinājumu Latvijai Kohēzijas un lauku attīstības jomās, kā arī tuvināt lauksaimniecības tiešmaksājumus ES vidējam līmenim. Tāpat jānodrošina pietiekams ES finansiāls atbalsts Rail Baltica projektam, kā arī militāras mobilitātes projektiem.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro