Lembergs: Mēs cīnīsimies pret Ventspils pilsētas un novada apvienošanu līdz pēdējam elpas vilcienam

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzītajai administratīvi teritoriālajai reformai nav loģiska pamatojuma – ir tikai politiska griba un vairākums Saeimā, kas dod iespēju pieņemt tādus lēmumus, kādus gribas, Kurzemes televīzijā sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Kad pirmo reizi tika noformulēts, kāds būs gaidāmās reformas rezultāts, mēs piegājām tam jautājumam tā, ka politisks lēmums ir pieņemts, bet viss pārējais ir tukša runāšana, laika nosišana un nekādas reālas konsultācijas nav. Gads ir pagājis un šis mūsu pieņēmums ir 100% apstiprinājies,” uzsvēra Lembergs.

To apliecina arī pēdējā Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēde, kurā deputāti nolēma apvienot Ventspils pilsētu un Ventspils novadu. “Viņi [reformas virzītāji] nevarēja atbildēt uz 71 jautājumu par viņu apgalvojumiem. Tātad viņu apgalvojumiem nav nekāda juridiska, ne fakta loģiska, ne sociālekonomiska pamatojuma,” secināja Lembergs.

“Mēs, saprotot, ka tas ir politiski izlemts, jau no pirmās dienas gatavojamies apstrīdēt likumu Satversmes tiesā,” turpināja politiķis.

Viņš uzsvēra, ka arī Eiropas Padomes eksperti ir ieteikuši atlikt administratīvi teritoriālo reformu, secinot, ka administratīvi teritoriālās reformas procesā konsultācijas ar iedzīvotājiem un pašvaldībām nav bijušas atbilstošas un savlaicīgi veiktas, bet gan formālas, tādējādi pārkāpjot Eiropas vietējo pašvaldību hartu. “Tajā slēdzienā ir teikts, ka pašvaldības nav lego klucīši, kurus var mainīt tā, kā patīk,” piebilda Ventspils mērs.

“Ja viņi meklētu racionālu pamatojumu un spētu pierādīt, ko no apvienošanas iegūs Ventspils pilsētas un novada iedzīvotāji, un spētu to pamatot, līdz ar to pārliecināt arī pilsētas un novadu iedzīvotājus par reformu, tad mēs būtu par. Viņi nav minējuši nevienu argumentu, kāds labums no reformas būs iedzīvotājiem,” uzsvēra Lembergs.

Pēc Ventspils mēra sacītā, “tad, kad ir politiski mērķi, kur pamatā nav nekā racionāla, lēmuma pieņēmēji pieļauj rupjas un nepieļaujamas kļūdas,” piebilda Lembergs.

“Viņi vienkārši ir apdulluši no tās varas, kāda parlamentā ir vairākumam. Un ja viņi grib izbaudīt šīs neierobežotās varas sajūtu, tad viņi to dara pieņemot neizsvērtus, nepārdomātus, bet sevi pašapliecinošus lēmumus, kuriem nav tiesiska pamata,” rezumēja Lembergs.

Viņš apliecināja, ka Ventspils pilsētas dome un novada dome cīnīsies pret apvienošanu līdz pēdējām elpas vilcienam un neskatoties uz jebkādām sankcijām.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro