Lembergs: Valdības bezdarbības rezultātā kravu apgrozījums ostās dramatiski samazinās

Valdības rīcība attiecībā uz ostām un tranzītu ir radījusi dramatisku situāciju – investori mūsu valstij vairs neuzticas un kravu apgrozījums krītas, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Pēc publiski pieejamās informācijas, kravu apgrozījums Ventspils brīvostā janvāra mēnesī samazinājies par 29%, bet Rīgas brīvostā – par 25%. Arī dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs janvārī visā Latvijā samazinājies par 52% salīdzinājumā ar 2019. gada pirmo mēnesi.

“Kravu apgrozījums dramatiski samazinās. Tas ir Kariņa valdības politikas nopelns,” uzsvēra Lembergs.

Viņš prognozēja, ka situācija būtiski pasliktināsies. “Tās atlaišanas, kas šobrīd notiek tranzīta nozarē, ies plašumā,” pieļāva Lembergs.

Vienā ostā gan neesot redzams samazinājums, un tā esot Liepājas osta, kas, kā zināms, ir vienīgā osta, kuras valdē joprojām ir pašvaldības pārstāvji. “Tā kā tas ir dziļi simboliski. Rīgā pašvaldības pārstāvjus no valdes izmeta, Ventspilī arī izmeta, un, lūk, tāds ir rezultāts,” piebilda politiķis.

Viņš uzsvēra, ka tas, ka ostās nav pašvaldību pārstāvju, samazina kravu īpašnieku uzticību. “Neviens negrib pazaudēt savu naudu. Valsts ir paziņojusi, ka ostas nav uzticamas. Tad kā viņi grib, lai reaģē tirgus? Vai esat dzirdējuši, ka kādā valstī par savu ostu saka, ka tā ir neuzticama? Vai esat dzirdējuši, ka kādai ostai nomaina nosaukumu? Latvijas valdība šajā ziņā ir unikāli stulba,” ass savos izteikumos bija Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro