Dukurs bez medaļas? Pagaidām

Vakar Altenbergā turpinājās pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā. Pirmos divus braucienus veica skeletonisti un pēc tiem pērnā gada pasaules čempions Martins Dukurs atrodas ārpus goda pjedestāla. Šodien tiks aizvadīti atlikušie divi braucieni.

Kopš 2011. gada, kad Martins pirmo reizi kļuva par pasaules čempionu, nākamajos septiņos čempionātos viņš allaž atradies uz goda pjedestāla. Pārsvarā uz visaugstākā pakāpiena (izņemot 2013. gadu, kad Dukurs kļuva par vicečempionu), bet šogad ir pazīmes, ka Martins var palikt vispār bez godalgām. Pēdējā laikā esam pieraduši, ka bobslejā, it īpaši Vācijas trasēs, saimnieko vācieši, un līdzīgi bija arī pirms nedēļas bobsleja divnieku sacensībās. Tiesa, Oskaram Ķibermanim un Matīsam Miknim izdevās iespraukties šajā vācu lapseņu pūznī un izcīnīt bronzu, taču liels pārsteigums ir tas, ka arī skeletonā vācieši nolēmuši iekarot visu pjedestālu. Kopš 2011. gada, kad Dukurs izcīnīja pirmo zeltu, vāciešiem šajā laikā bijušas tikai trīs medaļas – divas bronzas un viens sudrabs, bet šogad, šķiet, ka var būt pat pilns medaļu komplekts.

Šā gada Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā labāko trijniekā nav neviena vācieša. Labākais no Vācijas atrodams tikai ceturtajā vietā (Fēlikss Keizingers). Par to, ka vācieši šajā čempionātā būs starp favorītiem, šaubu nebija, bet, ka pēc pirmā brauciena būs aizņēmuši pirmās trīs vietas, tas tomēr ir pārsteigums. Pat neskatoties uz to, ka čempionāts notiek Altenbergā. Un visi trīs izkārtosies sešu sekundes simtdaļu robežās. Uz šī fona Martina atpalicība pēc pirmā brauciena nemaz tik liela nav (0,15 sekundes no līdera un 0,09 sekundes no trešās vietas), jo piektajā vietā esošais korejietis Juns no līdera atpalika jau par 0,32 sekundēm, bet krievs Tretjakovs bija pat ārpus desmitnieka.

Toties pēc otrā brauciena starp Dukuru un vāciešiem izveidojās prāva tramvaja pietura. Sākot ar tobrīd trešajā vietā esošo Aleksandru Grasneru, trases rekordi tiek laboti viens aiz otra. Pēc Grasnera, kura pārsvars pār Dukuru jau bija pieaudzis teju līdz pussekundei, jaunu trases rekordu uzrāda Kristofers Grothers. Tikai pirmā brauciena līderis Aksels Jungs paliek bez rekorda. Un tā ir zīme, ka arī vācieši pat savā trasē nav no dzelzs kalti. Jungs ar savu braucienu izskatījās pēc iesācēja, taču tik un tā zemāk par trešo vietu nenokrita. Toties trešās vietas pārsvars pār Dukuru pieauga līdz 0,17 sekundēm, un tas ir ļoti daudz. Maz ticams, ka pašu spēkiem izdosies izstumt kādu vācieti no trijnieka, taču šodien Altenbergā tiek prognozēta snigšana, un laika apstākļi var ieviest pamatīgas korekcijas. Gan uz labo, gan uz slikto pusi.

PČ skeletonā. Pēc diviem braucieniem

K. Grothers (Vācija) 1:52,03

A. Grasners (Vācija) +0,09

A. Jungs (Vācija) +0,35

M. Dukurs (Latvija) +0,52

S. Juns (Koreja) +0,89

F. Keizingers (Vācija) +0,98

T. Dukurs (Latvija) +1,06

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro