Lembergs: Vilcienu mašīnistiem drosmīgi jāiestājas par pienācīgu atalgojumu

AS “Pasažieru vilciens” briest mašīnistu pasīvais streiks. Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības AS „Pasažieru vilciens” Ekspluatācijas daļas arodbiedrības komiteja vērš uzmanību tam, ka ekspluatācijas daļā pastiprinās sociāli nemierīga situācija, kura sāka veidoties pagājušā gada augustā pēc valdes lēmuma par ceturkšņa prēmēšanu grozījumiem. Arī Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka streiks ir loģisks iznākums tam, kas nozarē notiek.

Lembergs atzina, ka viņu izbrīnījusi mašīnistu prasība, lai, sākot ar 2020. gada 1. martu tiktu noteikta tarifa likme, ka vilces līdzekļa vadītājiem (mašīnistiem), kuri strādā bez mašīnista palīga samaksā būtu 8 eiro stundā. “Tā ir ārkārtīgi zema samaksa,” tā arodbiedrības prasību komentēja politiķis.

“Viņiem tā darba diena ir milzīgi gara, un es brīnos, ka viņi par tik nelielu darbu ir gatavi saņemt tik mazu summu. Un ja brauc ar mašīnista palīgu, tad viņi grib, lai maksā 6 eiro stundā. Tas taču ir ārkārtīgi maz,” turpināja Lembergs.

“Bet es domāju, ka streikot ir pareizi. Otrs, viņiem ir iespēja aiziet strādāt uz citu valsti. Kāds var aiziet uz Krieviju, bet kāds vēl citur,” iespējamos riskus iezīmēja Lembergs.

Kā zināms, arodbiedrība norādījusi uz to, ka “Pasažieru vilciens” izveidojusies nevienlīdzīga situācija, kā rezultātā netiek novērtēti darbinieki, kuri strādā jau vairākus gadus, bet jaunpieņemtiem darbiniekiem nosaka augstāku atalgojumu.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro