Lembergs: Levits nemaz necenšas risināt valsts mēroga problēmas

Vēlētāju apvienību sarakstu ieviešana neatrisinās reģionālās attīstības problēmas, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Lembergs atgādināja, ka jau iepriekš ir kritizējis Valsts prezidenta Egila Levita aicinājumu piešķirt vēlētāju apvienībām tiesības iesniegt deputātu kandidātu sarakstus visās republikas pilsētās un novados pēc Administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas. “Tagad viņš ir apvainojies un domā, kā man atriebties. Bija pat pasaucis Bordānu un Strīķi, norādot, ka jāizmaina likums, lai Lembergu ātrāk notiesātu,” piebilda politiķis.

Lembergs norādīja, ka Levits uzskata, ka galvenā problēma, kas saistīta ar administratīvi teritoriālo reformu, ir vēlētāju apvienību saraksti un prezidents ir rosinājis pārdomāt tādu balsošanas modeli, kas dotu vēlētājiem tiesības balsot ne vien par konkrētu sarakstu, bet arī individuāli par jebkuru no visos sarakstos izvirzītajiem kandidātiem.

Ventspils mērs gan uzsvēra, ka viņa ieskatā problēma ir citur. Demonstrējot prezentāciju, kurā redzami tie darbinieki, kas saņem minimālo darba algu vai mazāk, viņš norādīja, ka Latgalē tādi ir katrs ceturtais. “Tad man ir jautājums prezidentam Levitam – kā vēlēšanu apvienību izveidošana Latgalē atrisinās šo problēmu, ka katrs ceturtais saņem mazāk nekā minimālo algu? Kā tam cilvēkam izdzīvot?” komentēja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, labāka situācija nav Vidzemē, kur minimālo algu vai mazāk saņem 18% darbinieku. Bet Rīgā un Kurzemē tādi darbinieki ir 14%. Nedaudz labāka situācija ir Pierīgā, kur ar minimālo algu vai mazāk dzīvo 11% un Zemgalē, kur tādi ir 10%.

“Zemgales un Latgales reģioni – tur ir vairāk nekā divas reizes liela atšķirība,” piebilda politiķis.

“Es aicinu risināt valstiska mēroga problēmas, nevis izlikties, ka vēlētāju apvienība atrisināt šo milzīgi neproporcionālo Latvijas reģionu attīstību,” uzsvēra Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro